Arjan Olsder
Arjan Olsder

Microsoft start uitrol Cyan update voor Lumia toestellen

Microsoft is vandaag gestart met de uitrol van de Cyan software update voor Lumia toestellen met Windows Phone. Met deze Cyan update komen Windows Phone 8.1 functies beschikbaar op deze toestellen.

Na de update kun je een derde kolom met icoontjes op je homescreen plaatsen. Via Action Center krijg je een android-achtig notificatiesysteem tot je beschikking en met het nieuwe Wordflow toetsenbord kun je swypen. Zakelijke gebruikers kunnen genieten van de nieuwe Office apps.

Cyan bevat ook de spraakassistent Cortana die Microsoft eerder dit jaar introduceerde. Deze zal voorlopig alleen beschikbaar worden gesteld op toestellen in de VS. Qua planning voor een release in Nederland heeft Microsoft nog niets laten weten.

Exclusief voor Lumia toestellen, krijg je toegang tot een verbeterde camera app en camera roll. Ook krijg je nu de mogelijkheid om apps op een Micro-SD kaart te installeren. Handig voor ruimteslurpende apps als Nokia Here. Via de Nokia Device Hub krijg je een goed overzicht van alle accessoires die geïnstalleerd zijn.

De Lumia 930 en Lumia 1250 krijgen Rich recording waarmee je video’s met 5.1 surround sound kunt vastleggen. Ook krijg je een nieuwe Storyteller en Living Images app om presentaties van foto’s te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.