De UT3 wordt dé 4K Android mediaplayer van Ugoos

We hebben de eerste beelden en specs van de Ugoos UT3 binnen. Deze Android 4.4 Kitkat Mediaplayer vormt het vervolg op de toch wel geniale UT2 mediaplayer, maar lijkt er van geen kant meer op. Ugoos heeft voor een compleet nieuwe behuizing gekozen en zowel WiFi als de chipset een enorme boost gegeven. Daarnaast weet het merk met een aantal features te komen die andere nog niet hebben. Android Warehouse leverde ons de informatie.

Chipset

De UT3 krijgt een Rockship RK3288 chipset. Deze bevat een quad-core CPU die op 2.0GHz draait en de nieuwe Mali-T764 GPU. Dat laatste is belangrijk, want hiermee loopt Ugoos voor. Deze grafische chip is veel sterker dan de Mali-400 en Mali-450 GPU's die we in vele smartphones, tablets en andere mediaplayers zijn tegengekomen. Dat moet ook wel, want deze chipset moet 4K (UHD) schermen aan kunnen drijven. Om snel tussen apps te kunnen wisselen stopt Ugoos er ook nog eens 3GB aan DDR3 werkgeheugen in. Je krijgt standaard 16GB aan opslagruimte.

Draadloos

Ook voor draadloos gebruik heeft de UT3 alles aan boord wat je op dit moment mag wensen. WiFi a/b/g/n/ac ofer 2.4GHz en 5GHz via een externe antenne en natuurlijk Bluetooth 4.0. De UT3 kan dus met je nieuwste gadgets overweg.

HDMI in en uit

Nieuw onder de Android mediaplayers is de mogelijkheid voor HDMI in- en uit. Hoewel Ugoos hier nog niet heel erg op in gaat, zou je kunnen denken aan de mogelijkheid om tijdens een live TV uitzending een twitter overlay van de UT3 in beeld te krijgen om zo te zien wat anderen over de uitzending denken.

Aansluitingen

Er is een microSD cardreader aanwezig, net als een analoge 3,5mm audio aansluiting, drie USB aansluitingen, een SPDIF audio uitgang en een LAN poort.

XBMC

De UT3 bevat weer een eigen versie van XBMC die volledig geconfigureerd is en nauw samenwerkt met de Ugoos afstandsbediening.

Uitvoeringen

Zoals je op de foto's kunt zien, komen er twee uitvoeringen van de UT3. Er verschijnt een volledig zwarte, en één met een rode top. De gekleurde varianten worden mogelijk onder andere merken aangeboden, maar daar is nog weinig duidelijkheid over. Ook lijkt het erop dat er een standaard en deluxe versie komt. De deluxe bevat onder anderen een keyboard. De nieuwe modellen worden rond augustus/september verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment on “De UT3 wordt dé 4K Android mediaplayer van Ugoos”

 1. Beste heer/mevrouw,

  Ik heb laatst bij een bedrijf een UGOOS UT3 aangeschaft, maar helaas heeft dit bedrijf geen handleiding meegestuurd en ook
  niet op voorraad.

  Mijn vraag is: heeft u toevallig een (digitale) handleiding te koop ?
  Aangezien ik op het installeren van het geheel een leek ben, zou ik dus graag een eventuele voorhandezijnde handleiding van u
  willen kopen.

  Bijvoorbaat dank.

  Met vriendelijke groeten,

  Martijn van de Geest
  Rubenslaan 61-1
  3582 JC Utrecht
  06-29254270

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram