GadgetGear.nl

CAT’s B15Q brengt Android KitKat naar de bouwplaats

De bouwsector was laat met robuuste smartphones. Tot lang na de introductie van de iOS en Android bleven ‘rugged’ telefoons vooral telefoons. Enkele jaren geleden wist Android toch voet aan de grond te krijgen. Vooral door de harde glassoorten die beschikbaar kwamen voor touchscreens. Nu brengt CAT ook Android KitKat naar de bouwplaats.

De CAT B15Q is een smartphone met een IP67 classificatie. Ter vergelijking, de Xperia Z1 en Xperia Z2 moesten het doen met IP57. De B15Q kan dus veel langer onderwater en heeft nog veel minder last van stof. Daarnaast is de gehele behuizing natuurlijk gemaakt om val- en stootschade op te vangen.

Naast Android 4.4 (KitKat), beschikt de B15Q ook over bluetooth 4.0. De resolutie van het 4″display is met 480×800 niet heel hoog, maar het touch screen heeft wel wet finger tracking. De camera is met 5 megapixels ook best goed voor een smartphone in deze sector.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.