Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Nokia Lumia 630 met 4 sterren.

The Good
  • Veel Windows Phone voor weinig
  • Aardig display
  • Voelt goed aan
  • Reageert vlot
The Bad
  • Display niet altijd bruikbaar bij polariserende zonnebrillen


De Lumia 630 moet dé smartphone zijn voor iedereen die zonder al te veel te investeren met Windows Phone aan de slag gaat. Daarnaast is de smartphone voorzien van snap-on covers waardoor je hem aan jouw outfit kunt aanpassen. Inderdaad, het Nokia gevoel is helemaal aanwezig in deze smartphone.

Unboxing

De Lumia 630 is een budget smartphone, dus van de unboxing mag je naast het toestel niet al te veel verwachten. Nokia levert het toestel dan ook met een Micro-USB lader met vast snoer (dus niet voor een verbinding met de PC te gebruiken) en een setje plastic oordopjes die klinken zoals ze eruit zien. Via een voucher kun je bovendien een gratis snap-on cover bestellen. Bij ons testmodel werd deze meegeleverd in de passende kleur Oranje.

Design

Nokia kiest steevast voor high-end plastics. Zo ook nu weer. De snap-on covers zijn echter wel wat flexibel en voelen stroef aan. Hierdoor heb je lekker veel grip op het toestel en qua styling vind ik het persoonlijk erg vrolijk overkomen.

Display

Het IPS LCD display meet 4,5 inch en beschikt over 480×854 pixels. Met 218 pixels per inch ligt dat aardig op het gemiddelde in deze prijsklasse. Nokia heeft het display voorzien van Gorilla Glass en een Clear Black laag. Deze laag zorgt ervoor dat zwart er ook heel zwart uitziet. Een beetje het idee van Super AMOLED.

Toch heeft de technologie ook een enorm nadeel. Met een polariserende zonnebril, wordt het scherm helemaal zwart wanneer je het toestel horizontaal in de hand houdt. Erg vervelend!

Prestaties

Qua prestaties heb ik met de Lumia 630 gewoon niets te klagen gehad in de periode dat ik er mee belde. De quad-core 1.2GHz chipset kan het allemaal prima bijhouden. Alleen bij het spelen van 3D games is echt te zien dat de Lumia 630 een budget smartphone is.

Camera

Ook qua camera ben ik niet erg onder de indruk. De Nokia Camera app geeft standaard niet heel veel mogelijkheden om creatief te fotograferen. Ik heb wat testfoto’s van de 8 megapixel camera aan de achterkant voor je.

Filmen doet de camera in 720p. Het is dus niet mogelijk om op Full HD te filmen.

Conclusie

De Lumia 630 is een budget smartphone, maar dat merk je nauwelijks in het dagelijks gebruik. Het is vooral de camera die matig resultaat oplevert en de beperkte rekenkracht voor zwaardere games. Verder valt er echt niet de klagen over de compacte smartphone.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.