Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: LG G2 Mini (LG-D620)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding
  • Goede kijkhoek
  • Voldoende accucapaciteit

THE BAD

  • De resolutie van het display is wat aan de lage kant

Vorig jaar lanceerde LG met de G2 haar flagship. Tot de lancering van de G3 enkele weken geleden, het belangrijkste toestel uit het portfolio van de Koreanen. Sinds een paar maanden verkoopt LG ook de LG G2 Mini, het kleinere zusje van de G2. Het toestel kreeg een beperkte chipset en een beperkte resolutie, maar blijkt prima mee te kunnen gaan als het om snelheid gaat.

Unboxing

De unboxing van de LG G2 Mini is weinig spannend. LG levert documentatie mee, een USB snoer met lader en een oersimpel plastic headsetje.

Design

Een 4,7 inch display klinkt fors, maar LG heeft de totale afmetingen van de G2 Mini zeer compact weten te houden. Ook nu weer, zijn de knoppen voor het volume op de achterkant geplaatst. Hoewel het hele toestel van plastic is gemaakt, zorgt de mix van texturen en plasticsoorten voor een zakelijke uitstraling.

Specs

De G2 Mini is niet alleen kleiner dan de G2, maar ook een stuk lichter qua specs. Zo loopt het toestel op een quad-core 1.2GHz processor met 1GB aan werkgeheugen. Je krijgt ook nog 8GB aan interne opslagruimte waarvan een krappe 5GB ook daadwerkelijk beschikbaar is. Maar goed dat je er nog een micro-SD kaartje bij kunt proppen.

Voor gaming heeft LG een Adreno 305 GPU aan de chipset toegevoegd. Hoewel de Adreno 305 doorgaans zeer nette scores weet te behalen, vallen de prestaties in de benchmarks wat tegen. Zeker in vergelijking tot de hoeveelheid pixels die de G2 Mini moet berekenen. Voor 2D games is het toestel wel zeer geschikt.

Display

De kijkhoek van de G2 Mini is enorm goed. LG heeft duidelijk niet bespaard op displaykwaliteit. Wel zit er een flinke besparing op display resolutie. Met 540×960 is deze aardig voor dagelijks gebruik, maar om films en dergelijke te kijken laat het toch echt te wensen over. Doordat de smartphone relatief weinig pixels hoeft te berekenen, heb je wel weer het voordeel dat hij bij regulier gebruik enorm snel aanvoelt, ondanks de beperkte snelheid van de chipset.

Android

LG levert de G2 Mini met Android 4.4.2 KitKat. Hier giet LG haar eigen skin overheen, maar deze is lijkt niet bijzonder zwaar en bevat niet al te veel eigen apps. Dit doet LG heel netjes.Wel voegt LG een aantal opvallende features toe.

Zo is het mogelijk om met twee tikken op het display, het toestel uit standby te halen. Met Knock Code voegt LG extra functionaliteit toe. Dan kun je zelf een kloppatroon instellen om het toestel te ontwaken. Zo worden gemak en veiligheid gecombineerd.

Draadloos

LG verkoopt hier in Nederland de LG G2 Mini in de LG-D620 uitvoering. Deze uitvoering kan overweg met LTE/4G. Daarnaast bevat de G2 Mini een Fm ontvanger, bluetooth 4.0 met A2DP (audio streaming), GPS en WiFi b/g/n.

Camera

Niet onbelangrijk zijn de camera’s van de LG G2 Mini. Aan de voorkant zit een 1.3 megapixel camera voor selfies. Deze kan ook streamen op 720p HD resolutie.

Aan de achterkant heeft LG een hele nette 8 megapixel camera gelegd. Deze kan onder problemen in 1080p filmen. Natuurlijk heb ik weer wat testfoto’s voor je gemaakt zodat je een indruk krijgt van de kwaliteit. Vooral in HDR modus schiet hij erg mooie plaatjes.

Accuduur

Met 2.440 mAh is de accu die LG in de G2 plaats van gemiddelde grote. Hoewel de chipset niet heel zwaar is, lijkt het zwaartepunt in het stroomverbruik bij het display te liggen. Bij regulier gebruik halen we het einde van de dag met het grootste gemak. Gaan we tussendoor wat spelletjes spelen, wordt het aan het begin van de avond toch echt even tijd om bij te tanken.

LG-G2-Accu

 

Conclusie

Waar de LG G2 afgelopen jaar het flagship van LG was, is de G2 Mini een echte middenklasser. Dat zien we terug in de specs, maar ook in de prijs. Voor ongeveer €250 haal je gewoon een heel nette smartphone in huis die prima presteert. Wil je een entertainmentmonster van LG, moet je toch even verder sparen. Voor de G2 Mini kunnen we in ieder geval zeggen dat je waar voor je geld krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.