Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Acer Liquid E3 met 4.5 sterren.

The Good
 • Degelijk display
 • Goed geluid
 • Stevige behuizing
 • Nette afwerking
 • Voldoende rekenkracht
 • Veel Android voor heel weinig
The Bad
 • Multi-tasken loopt nog weleens een vertraging op
 • Zware 3D games spelen is wat lastig


Met een prijskaartje van rond de €200, probeert Acer een greep te doen naar de veeleisende smartphonebezitter in het middensegment. Daarnaast richt Acer zich, met de LED flitser aan de voorkant, ook op liefhebbers van Selfies. Combineer dit met een strak design, en Acer zou theoretisch een winnaar in de hand kunnen hebben.

Unboxing

De unboxing van de Acer Liquid E3 herbergt weinig echte verrassingen. Je krijgt een micro-USB kabel, een netstroom lader en een simpel headsetje. De accu van de Liquid E3 zit al in de behuizing zelf verwerkt.

Design

De Liquid E3 ziet er zeer strak uit. Acer heeft hoofdzakelijk voor zwart hoogglans plastic gekozen waarbij de boven- en onderkant voorzien zijn van een rode grill. Deze verbergt de twee speakers die de Liquid E3 gebruikt voor het stereo DTS geluid wat Acer standaard in al haar smartphones heeft zitten.

Display

Met 4,7 inch heeft het display een mooi formaat, al moet je het wel met 720p doen. Het IPS display heeft een resolutie van 1280×720 pixels wat gelijk staat aan 312 pixels per inch. Zich is dit bijna net zo scherp als een iPhone 5C.

Zoals je mag verwachten in deze prijsklasse, laat het display wel wat te wensen over. De kijkhoek is in deze prijsklasse erg goed, maar vooral in de donkere gebieden mis je toch echt wat contrast. Gezien het display zo ongeveer het duurste onderdeel van een smartphone is, kan dit niet heel zwaar meewegen.

Acer-Liquid-E3-Front

Acer plaatst haar Android knoppen nog steeds onder het display in plaats van op het display. Dit heeft mijn persoonlijke voorkeur, maar smaken verschillen natuurlijk. Acer heeft zelf icoontjes verzonnen voor de Android knoppen waardoor het voor een verstokte Android gebruiker misschien even vreemd oogt.

Chipset

Voor die €200 die Acer voor het toestel vraagt, krijg je een nette quad-core 1.2GHz processor met 1GB aan werkgeheugen op een chipset van MediaTek. Voor games heeft Acer een PowerVR SGX544 GPU geplaatst. Deze blijkt in de praktijk wat zwakjes, maar dat is alleen een probleem bij intense 3D games.

Android

Acer voorziet de E3 van Android 4.2.2 en haar eigen Liquid UI. Hoewel Acer erg creatief is met het lockscreen, blijft het verder dicht bij de originele Android beleving. Dit scheelt een hoop verlies aan rekenkracht en dat is een fijne gedachte.

Camera’s

De LED flitser aan de voorkant is een enorm leuke feature op de Liquid E3. Het is een behoorlijk zeldzame optie die, mits goed ingezet, kan dienen als een prachtige opvulflits. Hierdoor zou het toestel jouw gezicht iets lichter kunnen maken als de achtergrond ook veel licht bevat. In de praktijk werkt hij echter vooral wanneer er te weinig omgevingslicht in het algemeen is. Het is dan nog steeds wel een aanwinst, maar iets meer ontwikkeling in de software, zou tot daadwerkelijk betere foto’s kunnen leiden.

De camera aan de voorzijde heeft een 2 megapixel beeldsensor. Aan de achterkant ligt een veel dikkere 13 megapixel camera. De camera aan de achterkant kan gewoon in Full HD filmen. Natuurlijk heb ik wat testfoto’s voor je gemaakt zodat je zelf een oordeel over de kwaliteit kunt vellen.

Voor kinderen en senioren

Acer heeft ook een app met de naam Snelle Modus aan de Liquid E3 toegevoegd. Deze laat het toestel in een senioren- of kindvriendelijke modus zetten. Het is eigenlijk een alternatieve launcher en dit kennen we ook van andere merken zoals Samsung. Helaas is deze launcher wel wat beperkt. De notificatiebar blijft beschikbaar waardoor kinderen toch aardig wat instellingen overhoop kunnen gooien. Voor senioren zal de interface wel heel praktisch zijn.

Handige settings

Onder de camera, aan de achterkant van het toestel, zit de AcerRapid knop. Deze kun je voor twee commando’s instellen. De tweede staat vast, en dat is als je hem lang ingedrukt houdt. Dan start het toestel de camera app op. Druk je hem even kort in, kun je daar een andere actie aan verbinden. Bijvoorbeeld het openen van jouw e-mail.

Screenshot_2014-05-26-19-57-43

Via snel aanraken kun je het toestel uit standby laten ontwijken om meteen een app op te starten of gewoon te ontgrendelen. Het display hoeft dan nog niet aan te staan. Een kleine feature die het werken met de E3 een stuk leuker maakt.

Screenshot_2014-05-26-19-58-16

Iets anders dat Acer goed bedacht heeft, is dat het toestel standaard de tijd aangeeft wanneer het aan het laden is. De klok verspringt keurig als een echte screensaver. Sony deed dit ook ooit en het was mijn favoriete feature op de Xperia Play. Het is alleen jammer dat Acer de volle helderheid van het scherm gebruikt waardoor dit op het nachtkastje veel te veel licht geeft. Iedere keer hangmatig aanpassen doe je uiteindelijk ook niet en daarmee streept deze leuke feature zichzelf meteen weer weg.

Conclusie

De missie van Acer is een hoop smartphone voor weinig geld te bieden. De samenwerking met DTS staat garand voor een prima geluid tijdens het kijken van films, series of het spelen van games. AcerRAPID, een LED flash aan de voorkant en het snelle aanraken laten het toestel opvallen in een prijscategorie waar niet veel te beleven valt. Dit maakt de E3 een goede keuze.

Beschikbaarheid

De Acer Liquid E3 ligt nu in de winkel voor €199.

1 REACTIE

 1. De acer E3 heeft heel veel! Alleen geen stereo luidspreker zoals wordt verteld! dat is jammer omdat het geluid betreft beltonen wel wat harder kan.
  Verder prima toestel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.