De naam GN Hearing zegt je misschien niet zo heel veel, maar het bedrijf produceert al vele jaren hoortoestellen die onder diverse merken worden verkocht. Daarnaast is GN het bedrijf achter Jabra en Jabra Music. Onder de naam Smarthoren brengt GN Hearing de kennis van het bouwen van hoortoestellen en bluetooth audio streaming samen in een nieuwe serie hoortoestellen.

De Smarthoren hoortoestellen (ReSound LiNX en de Beltone First) meten niet veel groter dan een euromunt en komt met een speciale app voor iOS (later dit jaar ook voor Android). Via de iPhone of iPad is het mogelijk om het gehoorapparaat naar wens bij te stellen. Daarnaast worden telefoongesprekken, muziek maar ook spraak van bijvoorbeeld Siri direct doorgezet naar het gehoorapparaat zodat je de audio uit het apparaat op een hogere kwaliteit kunt ervaren.

Dat de markt voor gehoortoestellen groot is, laat onderzoek van GN Hearing zien. Nederland kent 1,5 miljoen slechthorenden. Dat is grofweg 8% van de bevolking. Van die 1,5 miljoen bezit 33% een hoortoestel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.