Scholendistrict LA gooit de iPad uit haar onderwijsplannen

Het scholendistrict in Los Angeles was er al vroeg bij door de iPad in het onderwijs te introduceren. Nu, enkele jaren later, komt de school tot conclusie dat de iPad niet ideaal is voor haar studenten.

Mede doordat leerlingen al snel de opgelegde beperkingen op de iPad al snel wisten te omzeilen, is de school tot ontdekking gekomen dat niet alle leerlingen dezelfde eisen stellen aan de computers waarmee ze de schoolbanken in gaan. De technologische behoeften verschillen ongeacht het niveau van de leerlingen.

Om deze reden heeft de school nu een lijstje gemaakt van zes verschillende apparaten die leerlingen binnen de scholen mogen gebruiken. Het gaat om laptops en hybride oplossingen zoals de Microsoft Surface 2 en de Lenovo Yoga Touch. De iPad lijkt van de nieuwe lijst te zijn geschrapt.

In totaal werden studenten op 47 scholen in LA van iPads voorzien. Naast dat de leerlingen de technische beperkingen op de tablets snel wisten te omzeilen, waren studiematerialen in veel gevallen niet geschikt voor de iPad en was ook de beschikbaarheid van de iPad zelf een probleem.

Via.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.