Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Samsung toont haar eerste Tizen toestel

Samsung heeft het Tizen platform alweer een tijdje in bezit en iedereen die dit jaar een Gear horloge heeft gekocht, heeft al een Tizen apparaat om de arm. De Samsung Z is de eerste volledige smartphone van Samsung die op het Tizen platform draait.

Net als Android, is Tizen een besturingssysteem dat op Android draait. Samsung claimt echter dat Tizen een ware lichtgewicht is ten opzichte van Android en daarmee erg snel op kan starten. Daarnaast zou het geheugenbeheer van Tizen een stuk beter zijn, wat je merkt tijdens het multi-tasken.

De Samsung Z is met een quad-core 2.3GHz processor en 2GB aan RAM voorzien van een stevige chipset. Daarnaast heeft Samsung er een 4.8 inch 1280×720 Super AMOLED display in gelegd. De achterkant lijkt weer van het leder-achtige plastic van Samsung.

Samsung-Z-Specs

Qua camera’s krijg je achter de beschikking over 8 megapixel. De camera voor is 2,1 megapixel. Ter beveiliging is de Samsung Z, net als de Galaxy S5, voorzien van een vingerafdrukscanner.

Tizen is niet het eerste mobiele besturingssysteem dat Samsung probeert de markt in te drukken. Eerder al probeerde Samsung succes te behalen met het Bada platform en de bijbehorende Wave smartphones. Ook Bada draaide op een basis van Linux, maar werd geen succes. Populaire app developers zagen meer in Android dat gelijktijdig in opmars was. Het Android platform bood een grotere markt en daarmee meer kansen om geld te verdienen.

Beschikbaarheid

Samsung start de verkoop van de Samsung Z in het derde kwartaal van dit jaar. Voorlopig staat alleen een lancering in Rusland vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.