Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Undiscovered Brazil (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Prachtige beelden
  • Prachtige verhalen
  • Extra boekje

THE BAD

Met al het voetbalgeweld deze weken, zouden we bijna vergeten dat Brazil meer is dan een lang met moderne stadions en vervallen farfella’s. Dit buurland van Suriname bevat namelijk een enorme hoeveelheid natuur en bijbehorend natuurgeweld.

Hoewel de BBC wereldwijd faam verwierf met haar prachtige Full HD natuurdocumentaires, is deze prachtige Blu-Ray box geproduceerd door Terra Mater. Een productiestudio die wel vaker haar handen op prachtig beeldmateriaal weet te leggen.

De Blu-Ray box bevat twee schijfjes met daarop vijf losse afleveringen. In Fragile Forest duiken we het regenwoud van Mata Atlantica in. Dit bos ligt aan een kuststrook met een enorme biodiversiteit. Van de kleinste insecten tot aan de grootste bomen, alles komt langs.

In Wild Heart bekijken we de graslanden van Brazilië. Een gebied dat de nodige meteologische uitdagingen kent, veroorzaakt door bosbranden en blikseminslagen. Dit is het terrein van de reuze miereneters, knaagdieren en wolven.

Labyrinth of Lakes laat ons de amazonerivieren en moerassen verkennen. We zien de paringsrituelen van de Yacarekaaimannen en de Capibara. De Capibara is het grootste knaagdier ter wereld.

Paradise Coast brengt ons terug naar de kust. Prachtige eilanden en lagunes worden bevolkt door de mooiste vogels, maar we zien ook bultruggen en andere waterbewoners.

We sluiten in Flooded Forest onze trip af in het regenwoud. We zien de grote Harpij arend en bladmieren. De Arapaima Giga’s en de Matamata schildpad. Organisatorisch lijkt het erop dat we naar de leftovers kijken die niet in de andere afleveringen pasten, maar dat is niet erg. Ook deze aflevering is gewoon volgepropt met prachtig beeldmateriaal.

Extra’s

Naast de twee Blu-Ray schijfjes, bevat Undiscovered Brazil ook nog een boekje met wat foto’s en diepgaande uitleg over de afleveringen op de schijfjes.

IMG_9998

Conclusie

Undiscovered Brazil is een aaneensluiting van 250 minuten lang al het pracht dat de Braziliaanse natuur te bieden heeft. Ik ben zelf gek op het tropisch regenwoud en heb dit al een aantal keer met eigen ogen mogen zien. Hoewel ik de natuur liever met eigen ogen zie, kan dat niet altijd. Dan is deze blu-ray set het beste alternatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.