Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Cold Comes the Night (DVD)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Sterke cast
  • Goed acteerwerk

THE BAD

  • Het verhaal had meer diepte mogen hebben.

Toen Bryan Cranston zijn nu al legendarische rol in Breaking Bad startte, zagen we een halfzachte docent langzaam in een echte gangster veranderen. Een gangster met een geweten, maar desalniettemin een gangster. In Cold Comes the Night neemt hij zijn bad-guy karakter nog een stap verder, en dat lijkt hem nog prima te lukken ook.

De ster van de film is weggelegd voor de alleenstaande moeder Chloe (Allice Eve). Ze is verantwoordelijk voor een louche motel in een buitenwijk van New York. Er wordt nogal wat afgesnoven en het is ook een plaats waar veel prostitutie plaatsvindt. Als de kinderbescherming voor de zoveelste keer aanklopt is het voor die organisatie genoeg. Chloe krijgt twee weken om een beter onderkomen voor haar dochter te regelen. Anders zal haar dochter uit huis worden geplaatst.

Het duurt niet lang voor Cranston in beeld komt. Hij speelt de Oostblokcrimineel Topo. Topo is een koerier die niet te beroerd is om te moorden en is samen met zijn neef Quincy (Robin Taylor) op weg om een pakket te bezorgen. De twee besluiten te overnachten in het motel van Chloe, maar wanneer daar een moord plaatsvindt, wordt de auto met het pakket door de politie in beslag genomen.

Topo heeft natuurlijk als doel om het pakket terug te halen, maar heeft een groot probleem. Hij is blind aan het worden en zijn neefje is alles behalve geschikt om hem te helpen. Hij weet Chloe dwingend te overtuigen en Chloe ziet voor haarzelf een uitweg uit het motel.

Cold Comes the Night laat zien dat Bryan Cranston in de wieg is gelegd om bikkelharde criminelen te spelen. De rol van Topo wordt op een geweldige manier door Byan vertolkt. Toch is de meest interessante rol weggelegd voor Alice Eve. Haar vertolking van Chloe vraagt veel meer emotie en aanpassingsvermogen. Een rol die overtuigend wordt uitgevoerd.

Extra’s

Verwijderde scènes vormen de enige echte bonus voor Cold Comes the Night. Nouja, in ieder geval op de DVD uitvoering.

Cold-Comes-the-Night

Conclusie

Hoewel het hele verhaal doordrenkt kan worden met drama, blijft het verhaal op dat gebied een beetje aan de oppervlakte. Er is geen opbouw naar een enorme climax. Alles dat gebeurt, lijkt binnen je verwachtingspatroon te vallen. Hierdoor is Cold Comes the Night een leuke film om te kijken, maar niet één die je jaren zal bijblijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.