LG heeft vandaag tijdens Google I/O meer details vrijgegeven over haar aanstaande G Watch. Dit eerste horloge met Android Wear werd eerder dit jaar al in combinatie met een horloge van Motorola gepresenteerd, maar is het eerste waar we nu echt meer van komen te weten.

Zo krijgt het G Watch horloge van LG een 1,65 inch IPS display. Onder de motorkap ligt een 1.2GHz processor. Het display is always-on, dus je ziet altijd hoe laat het is en welke notificaties op je staan te wachten. Het horloge synchroniseert namelijk via bluetooth. Je krijgt 4GB aan opslagruimte op de G Watch.

LG-G-Watch-Witt

Speciaal voor Android Wear is een nieuwe Android interface ontwikkeld op basis van kaarten. Denk hierbij een beetje aan Google Now. Doordat het horloge reageert op opdrachten die je uitspreekt na Ok Googkem is aanraken van het horloge niet eens nodig.

De behuizing van de G Watch is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Het is gemaakt van PVD (Physical Vapor Deposition) gecoat roestvrij staal. Er zijn verschillende siliconen polsbandjes verkrijgbaar. De G Watch is bovendien voorzien van IP67 certificering en kan daarmee tot dertig minuten lang één meter onderwater gehouden worden.

Vanaf 25 juni is het mogelijk om pre-orders voor de G Watch te plaatsen. Of dat ook in Nederland kan, is nog niet duidelijk. LG komt met een promo dat, wanneer je een G3 smartphone koopt bij Vodafone of Belcompany, je t.z.t. de G Watch gratis krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.