Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Manfrotto Klyp+ iPhone5 camera systeem

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • compleet
  • kwaliteit
  • gebruiksnut
  • goede lenzen

THE BAD

  • mini klemmetje snel kwijt

De zomer is het moment waarop Nederland de camera’s afstoft of een nieuwe in de winkel koopt. De smartphone maakt het lastig voor camera fabrikanten om met verkoopargumenten te komen. Zo heeft de iPhone5(s) een prima camera. De Italiaanse statieven specialist Manfrotto heeft een heel leuk systeem gemaakt om nog meer camera plezier aan je iPhone te beleven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet Klyp+ systeem bestaat uit een iPhone5(s) hoesje wat door een slim ontwerp meer kan dan enkel lenzen bevestigen. Er zijn meer lens systemen, maar de meeste gaan uit van een naakte iPhone om daar een lens op te klikken. De praktijk is echter dat een hoesje noodzakelijk is om de telefoon te beschermen. Manfrotto heeft een mooi hoesje gemaakt met een uitsparing om een polsbandje aan te bevestigen. De randen zijn zo ontworpen dat er onderdelen op geschoven kunnen worden. Zo is er een statief adapter op te schuiven en een LED lamp uit het Klyp systeem. Er is ook een klein steuntje wat dienst kan dien als mini statief. Helaas waren wij dat onderdeel snel verloren. Iets te klein en weer een onderdeel om mee te nemen.
Met het hoesje om de iPhone en een polsbandje, ben je klaar om foto’s te gaan schieten met de iphone. Op de momenten dat je iets breder beeld of juist meer close-up wenst, schroef je de betreffende lens op. De landscape lens geeft een breder beeld met een lichte vervorming aan de randen. Die vervorming is alleen zichtbaar wanneer daar verticale objecten zoals bomen of huizen staan. Voor een close-up van een persoon is de portrait lens een prima hulpje. De fish-eye lens geeft een uniek, maar zeer vervormd effect. Van de vele lenzen voor de iPhone behoren de Klyp lenzen tot de betere.

KlypcompleetHet LED licht heeft drie ledjes en drie standen om een kamer geheel op te lichten in het donker. Het lampje werkt zeer goed en blijkt ook zeer lang op de usb opgeladen accu te werken. Zeer handig op de camping voor andere momenten dan enkel de foto of video bijlichten. Het opschuiven op het hoesje is werkelijk top. De behuizing van het LED licht voelt oerdegelijk aan. Geen plastic rommel dus. Daar is er al genoeg van. Het statief adaptertje zit a
an het LED lampje vastgeschoven. Eigenlijk had het de LED licht ook als mini steuntje moeten kunnen dienen zodat het meegeleverde steuntje niet nodig is.

Manfrotto heeft het geheel compleet gemaakt met een eigen app. In de app zijn focus en belichtingstijd handmatig in te stellen. In de instellingen kan je een watermerk aanmaken om in alle foto’s te zetten. Handig is het starten van een opname door lawaai te maken; bijvoorbeeld in de handen klappen. Handig voor selfies op een statief. In de app kan je ook timelapse opnames en stopmotion filmen. De timelapse optie is handig, maar zet wel de telefoon in vliegtuig modus en reken er op dat je telefoon direct na de opname aan de lader moet.

Conclusie
Het Manfrotto Klyp+ systeem is compleet en maakt camera gebruik van de iPhone5 nog leuker en veelzijdiger. De Klyp+ app is leuk maar neigt naar overkill. Voor wie licht wil reizen en wat leukere foto’s wil maken is het Klyp+ systeem een aanrader. Het Manfrotto Pixi statief hoort dan eigenlijk ook in de reistas.

Het gehele systeem is voor ongeveer honderd Euro te koop. Het Pixi statief kost drie tientjes maar is online te vinden voor 20 Euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.