Deezer nu ook beschikbaar via de Google Chromecast

Deezer voegt met de nieuwste update ondersteuning voor Google’s Chromecast toe. Tot nu toe zijn het vooral de video streaming diensten als Netflix geweest die de Chromecast ondersteunden, maar met Deezer is het nu ook mogelijk om puur muziek over HDMI te streamen.

Hoewel het misschien niet voor iedereen even logisch zal klinken, is deze stap erg handig voor iedereen die de luxe heeft van een uitgebreide receiver die ook de HDMI inputs voor de TV schakelt. Je kunt de receiver zo namelijk aanzetten terwijl de TV uit blijft.

Doordat het streamen via de Chromecast verloopt in plaats van een Bluetooth verbinding, kan de kwaliteit theoretisch een stuk beter zijn terwijl het je geen extra belasting op de hardware en batterijduur van je smartphone geeft.

De Chromecast functie biedt ook een party modus. Daarmee kunnen meerder Deezer gebruikers gezamenlijk een playlist voor de betreffende Chromecast samenstellen.

Chromecast ondersteuning voor Deezer valt onder het Premium+ abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram