Deezer voegt met de nieuwste update ondersteuning voor Google’s Chromecast toe. Tot nu toe zijn het vooral de video streaming diensten als Netflix geweest die de Chromecast ondersteunden, maar met Deezer is het nu ook mogelijk om puur muziek over HDMI te streamen.

Hoewel het misschien niet voor iedereen even logisch zal klinken, is deze stap erg handig voor iedereen die de luxe heeft van een uitgebreide receiver die ook de HDMI inputs voor de TV schakelt. Je kunt de receiver zo namelijk aanzetten terwijl de TV uit blijft.

Doordat het streamen via de Chromecast verloopt in plaats van een Bluetooth verbinding, kan de kwaliteit theoretisch een stuk beter zijn terwijl het je geen extra belasting op de hardware en batterijduur van je smartphone geeft.

De Chromecast functie biedt ook een party modus. Daarmee kunnen meerder Deezer gebruikers gezamenlijk een playlist voor de betreffende Chromecast samenstellen.

Chromecast ondersteuning voor Deezer valt onder het Premium+ abonnement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.