Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

De smaak van: Malibu Orange Splash

In de smaak van proberen we doorgaans vooral nieuwe smaken uit. Vandaag is er ruimte voor een oude bekende, maar dan in een totaal nieuw jasje. We hebben het over Malibu die onlangs de Oranje Editie fles introduceerde.

Nu ken ik de smaak van Malibu al jaren en het zou me niets verbazen als het voor jou ook niet echt een verrassing is. Het is namelijk nog steeds dezelfde rum met kokosnoot. Daarom proeven we dit keer niet de rum zelf, maar dé oranje cocktail.

Recept

Het recept van de Orange Splash cocktail is niet heel ingewikkeld. Naast Malibu, heb je sinaasappelsap , ijs en frambozen nodig.

Vil je cocktailglas met ijsblokjes en vul hem voor een derde met Malibu. De overige tweederden zijn bedoelt voor de sinaasappelsap. De frambozen gebruik je voor de garnering.

De Orange Splash

Het recept van de Orange Splash is een variant op de Screwdriver, een cocktailklassieker uit de jaren 40 waarbij je wodka met sinaasappelsap mixt. De smaak van kokos is echter een hele goede aanvulling op de smaak van de sinaasappelsap. Toch kan het recept beter…

De Orange Splash ala GadgetGear

Zelf pas ik de Orange Splash in de basis aan. Ik knal de drie aangevroren frambozen in een glas en stamp deze fijn. In het cocktailglas giet ik het ijs en daarover laat ik de ‘puree’ van de frambozen lopen. Ik schenk hierna een derde Malibu en tweederde sinaasappelsap in het glas.

Door deze combinatie wordt de smaak van de framboos sterker en kleurt de sinaasappelsap iets meer tegen rood aan. Hierdoor ontstaat een verfijnde smaakcombinatie.

De speciale Oranje Editie van Malibu is nu beperkt verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.