Adobe lanceert 14 vernieuwde desktop apps op Creative Cloud

Onder de vlag van Creative Cloud 2014 vernieuwt Adobe vandaag 14 CC desktop apps. Bij deze vernieuwde versies gaat het soms om een toegevoegd pakket met features, maar soms ook om een complete herbouw van de software.

De verbeteringen zijn vooral gericht op het realiseren van een betere workflow en een enorme performance winst. We bespreken kort een aantal van deze verbeteringen;

Photoshop

Photoshop is voorzien van een nieuwe blur gallery. Daarmee wordt het gemakkelijker om bijvoorbeeld een radial blur over een autowiel te plaatsen. Blur Paths laten je bewegingsonscherpte in foto’s simuleren. Met Focus Masks is het nu mogelijk om verschillende focuspunten aan te geven.

Ook de hele workflow rondom Smart Objects is enorm verbeterd. Werk je in een gedeelde map, dan kunnen collega’s live werken aan een smart object dat onderdeel is van de compositie waarin jij op dat moment werkt.

Hernoem je layers naar bestandsnamen, zullen deze bestanden meteen worden gegenereerd. Bovendien wordt ook het insluiten van Font downloads een stuk gemakkelijker via de TypeKit serivce van Adobe.

Illustrator

Adobe Illustrator kan nu gebruik maken van hardware rendering. Hierdoor gaat het renderen van complete tekeningen veel sneller en vraagt het voor laptopgebruikers net wat minder resources.

InDesign

InDesign krijgt de mogelijkheid om te werken met fixed layout epub bestanden. Het wegschrijven naar dit populaire formaat was al langer mogelijk, maar het was lastig om controle te houden over de uiteindelijke weergave. Deze weergave leg je met de Fixed Layout helemaal vast. Je kunt dus de meest vreemde flyers maken en gewoon weergeven op desktops en tablets.

Adobe Muse

Muse kent vooral veel kleinere verbeteringen. De echt grote verbetering zit namelijk onder de motorkap. Muse was een app gebouwd op Adobe Air, maar is nu helemaal opgebouwd op native 64-bits code. Hierdoor werkt Muse veel sneller en stabieler dan haar voorganger.

Premiere Pro (en After Effects)

De integratie tussen Premiere Pro en After Effects is een stuk beter geworden. Zo kunnen templates voor titels voorzien worden van een live text input. Wanneer een title template in Premiere wordt geladen, is deze vanuit premiere te bewerken en dat scheelt een hoop tijd.

Nog belangrijker is dat de engine achter Premiere ook weer een stuk lichter is geworden. Op een stevige laptop moet het nu geen probleem zijn om 4K beelden te bewerken. Doordat het renderen wordt overgeslagen bij het schakelen tussen Adobe apps, gaat ook daar de workflow een stuk sneller.

Edge Animate

Voor iedereen die veel aan het animeren is in Edge Animate, is het nu mogelijk om HTML Video’s te verwerken.

De nieuwe apps zijn nu te downloaden via jouw Creative Cloud lidmaatschap. De komende weken zullen we veel van de nieuwe apps bespreken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.