Arjan Olsder
Arjan Olsder

Adobe komt met nieuwe, mobiele apps

Adobe komt met een serie nieuwe, mobiele apps. Deze zijn ook bruikbaar met een Adobe account waar geen Creative Cloud abonnement aan hangt. Je mist dan echter wel de integratie met de desktop apps van Adobe. De apps komen in eerste instantie alleen uit voor de iPad.

Photoshop Mix

De belangrijkste nieuwe app is Photoshop Mix die naast Photoshop Touch komt te staan. Deze bevat de Lightroom catalogus waardoor de integratie met Lightroom optimaal is. Omdat renderen van filters op de iPad erg zwaar is, kun je dit in de cloud laten doen. De app stuurt dan het deel van de afbeelding dat nodig is naar de server, waarna je het resultaat terug krijgt.

Photoshop Touch bevat ook refine edge selections, waarmee je snelle selecties kunt maken. Ook met de vinger. In de demo die we vorige week te zien kregen, was de selectie behoorlijk goed. Natuurlijk kun je op een later moment verdere verfijning op de selectie loslaten via de desktop app.

Adobe Sketch

Adobe Sketch is vooral gemaakt voor het tekenen van snelle schetsen. Sketch is geoptimaliseerd om samen te werken met jouw BeHive account waardoor je commentaren van toeschouwers op het project meteen in beeld krijgt. Ook het versiebeheer gaat op deze manier. Handig!

Adobe Line

Wil je heel precies gaan tekenen, dan heeft Adobe de nieuwe Adobe Line app voor je. Deze app werkt nauw samen met de nieuwe Ink en Slide accessoires van Adobe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.