Dat Chinezen graag kopiëren is een vooroordeel dat Xiaomi weer eens probeert te bevestigen, maar niet zonder een technisch hoogstandje. Met de Mi Pad lijkt Xiaomi de aanval op Apple’s iPad Mini te hebben geopend.

Net als de iPad Mini, krijg je een 7,9 inch display met eveneens een resolutie van 2048×1536 pixels. Qua resolutie zou je dus kunnen spreken van een Retina display, hoewel er Android tablets zijn met een nog fijnere resolutie.

Qua chipset hoef je ook niet te leiden met de Xiaomi Mi Pad. Je krijgt namelijk een keurige Nvidia quad-core processor met 2GB aan werkgeheugen. Uiteraard bijgestaan door een Tegra GPU. Xiaomi geeft je afhankelijk van het model 16GB of 64GB aan opslagruimte. In beide gevallen is er ondersteuning voor een extra 128GB in de vorm van een microSD kaartje.

Xiaomi-Mi-Pad-Kleuren

Qua camera krijg je een nette 8 megapixel aan de achterkant. Aan de voorkant krijg je nog een keer 5 megapixel mee. Met 6.700mAh aan capaciteit, is de accu ook flink.

Ook softwarematig doet de Mi Pad het niet slecht. Xiaomi installeert keurig Android 4.4 KitKat op de tablet. Xiaomi heeft een interface ontwikkeld die iOS 7 probeert te simuleren. Natuurlijk in de hoop dat mensen de Mi Pad als goedkoop alternatief voor een echte Apple zien.

Xiaomi gaat vanaf juni de Mi Pad in China aanbieden. Of de Mi Pad in de huidige vorm ook buiten China zal worden verkocht, valt nog te bezien. De douane zal het apparaat immers als nepproduct aan kunnen zien. Afhankelijk van de uitvoering gaat hij tussen de €175 en €200 kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.