Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Test: Huawei AP006 Powerbank

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer plat ontwerp
  • Inclusief handig hoesje
  • 2 ampère output
  • 4.800mAh aan capaciteit

THE BAD

  • Pastelkleurtjes?

Huawei maakt niet alleen telefoontjes, maar is in China ook een grote fabrikant van mobiele accessoires als speakers en powerbanks. Één van de powerbanks die Huawei naar Europa brengt is de nieuwe AP006. Een powerbank met 4.800mAh aan opslagcapaciteit.

Unboxing

De verpakking van de AP006 bevat naast de powerbank zelf ook nog een handleiding (niet echt nodig), een hoesje en een korte micro-USB kabel. Deze heb je nodig om de AP006 te laden, maar kun je ook gebruiken om je smartphone of tablet op te laden.

Design

Wanneer je naar het design van de AP006 kijkt, zie je meteen dat Huawei het ontwerp van de Ascend P6 en Ascend P7 in gedachten heeft gehouden. Het is dan wel één en al plastic geworden, de vormen zijn net zo strak.

Voor het hoesje maakt Huawei gebruik van elastiek en vilt, een aardige combinatie. Het hoesje bevat openingen zodat je bij de USB aansluitingen en de status knop kunt komen. De status LED’s aflezen is helaas niet mogelijk wanneer de AP006 in haar hoesje zit. Dat lijkt dus de enige reden om de powerbank nog uit de hoes te halen.

Gebruik

De powerbank is met maximaal 1 ampère te laden en dat gaat op een aardig tempo. Wanneer je een toestel met de AP006 gaat laden, beschikt hij echter over een output van 2 ampère. Daarmee is zelfs een iPad lekker snel op te laden. Zelfs de Ascend P7 is sneller te laden op de AP004 dan op de bijgeleverde netstroomlader. Huawei-PA006-Ascend-P7-Naast-Elkaar-Hoesje

Het elastiek dat om het hoesje heen zit, is niet alleen handig om te voorkomen dat de powerbank (die al vrij strak zit) uit het hoesje glijdt. Het kan ook gebruikt worden om je smartphone op de powerbank te binden.

Conclusie

Ik geef meteen toe dat ik niet zo van de pastelkleurtjes ben, maar de AP006 ziet er verder prima uit. De lader is met 4.800mAh niet de sterkste die we hebben gezien, maar zoveel capaciteit in zo’n slanke behuizing verdient toch echt wel de aandacht. Daarnaast kun je de gemiddelde smartphone er twee keer volledig mee opladen. Meer verlang ik ook niet.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.