Arjan Olsder
Arjan Olsder

Synology’s DS414slim plaatst harddrives dichter bij elkaar

Met de DS414slim heeft Synology een nieuwe NAS ontwikkeld voor iedereen die nogal klein behuisd is. De NAS is namelijk gebaseerd op de DS414, maar de componenten zijn veel dichter op elkaar geplaatst. Hierdoor kun je op minder plek, meer harddrives kwijt (4 stuks).

De DS414slim draait op een Marvell Armada 370 processor. Deze is op 1,2GHz geklokt en heeft 512MB aan RAM waardoor de NAS weinig moeite heeft om DSM 5.0 en alle bijbehorende apps te kunnen draaien.

Om de DS414slim kleiner te maken, heeft Synology niet alleen de componenten dichter op elkaar geplaatst, maar heeft het ook gekozen voor een NAS die enkel geschikt is voor gebruik met de kleinere 2,5 inch harddrives. Hierdoor kun je op dit moment voor maximaal 6TB aan opslagruimte in het systeem kwijt.

Synology-DS414slim-Achterkant

Verder beschikt de DS414slim over alle bekende luxe van Synology. Denk aan de ondersteuning van twee gigabit LAN poorten, maar ook het instellen van een RAID configuratie zodat de harddrives elkaar spiegelen. Op die manier verlies je geen data als één van de drives er mee stopt. Bovendien ligt het stroomverbruik nog onder de 16 Watt.

Via USB 3.0 aan de voor- en achterkant is data vanaf een stick of externe drive snel over te zetten.

Beschikbaarheid

De Synology DiskStation DS414slim is nu verkrijgbaar voor €220 ex BTW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.