Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Splitscreen werken en HD Audio in iOS 8

De mogelijkheid om meerdere apps tegelijk op je scherm te hebben, is voor gebruikers van Android smartphones (o.a. Samsung en LG) en Android/Windows 8 tablets niet echt bijzonder. Met de komst van iOS 8, mogen ook Apple gebruikers van deze handige functie gebruik gaan maken.

Naast het gebruik van splitscreen mogelijkheden, werkt Apple er ook aan om het slepen van afbeeldingen en teksten van het ene, naar het andere venster mogelijk te maken. Of alle iOS apparaten deze mogelijkheid krijgen is overigens nog niet helder. Het is goed voor te stellen dat Apple deze functie alleen op de iPad’s zet omdat deze een groot display hebben. Op Android smartphones is de functie hierdoor ook niet heel interessant.

Toch is er ook goed nieuws voor de iPhone gebruikers. Zo zou Apple van plan zijn om ondersteuning voor HD Audio mogelijk te maken. Apple stond ooit aan de top als het om draagbare audiokwaliteit gaat, maar moet de plaats al een tijd delen met vrijwel iedere andere fabrikant. HD Audio zou Apple weer een voorsprong kunnen geven.

De verwachting is dat Apple iOS 8 tijdens haar WWDC evenement in juni zal presenteren. Je mag er dan vanuit gaan dat de uitrol rond september zal plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.