Samsung geeft de meeste smartwatches weg

Eigenlijk zou deze kop moeten zeggen dat Samsung in het eerste kwartaal van 2014 de meeste smartwatches heeft verkocht. Zo heeft onderzoeksbureau Strategy Analytics de verkoopcijfers verwerkt, maar daarbij zagen ze één ding over het hoofd. Je kreeg de Gear Fit gratis bij een Galaxy S5.

Hoewel Samsung ook de nodige Gear horloges heeft verkocht, zorgde deze actie ervoor dat Samsung in het eerste kwartaal maarliefst 71% van de markt in handen wist te krijgen. Naar schatting zijn dit 500.000 exemplaren.

Dat Strategy Analytics dit als verkopen telt in plaats van weggevertjes is ook niet vreemd. Strategy Analytics haalt haar cijfers namelijk uit de verkopen tussen distributeurs en winkels. Daarbij werden in het eerste kwartaal 700.000 onderlinge verkopen geregistreerd. Maar of en hoe deze de winkels hebben verlaten is daardoor dus niet te tellen.

Strategy Analytics wist ook te melden dat Sony en Pebble beiden zo'n 80.000 smartwatches naar winkeliers toe hebben verkocht. Daarmee is de top 3 compleet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram