Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Samsung en LG verruilen Gorilla Glass voor saffier

Wanneer de snelheid van smartphones een moment bereiken dat jezelf onderscheiden lastig begint te worden, moet je de focus verleggen. Zo ook bij Samsung en LG. De Koreanen lijken van plan om voor hun high-end smartphones het Gorilla Glass te vervangen voor Saffier.

Gorilla Glass is een vinding van de firma Corning en is in de afgelopen jaren steeds krasbestendiger geworden (de derde generatie is in de modernste smartphones terug te vinden). Toch kan het nog net iets beter door gebruik te maken van saffier. Saffier is op diamant na, de hardste glassoort die we kennen en kunnen bewerken.

Saffier wordt nu al op beperkte schaal ingezet. Zo is de home knop van moderne iPhones al van saffier gemaakt om te voorkomen dat het bij te enthousiast drukken kan breken. Een reden dat anderen tot nu toe fysieke knoppen zoveel mogelijk van krasgevoelig plastic maken.

Wanneer we de eerste smartphones met een saffieren display gaan zien, is nog onduidelijk. Saffier is een erg kostbaar materiaal en Samsung is er in het verleden ook al eens mee bezig geweest. Zowel Samsung als LG zijn recentelijk gestart met het opvragen van samples bij fabrikanten. Gezien mobile toch een wapenwedloop tussen de twee Koreanen is, is het niet onwaarschijnlijk dat ze beiden een primeur zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.