Na het bouwen van een open cloud dienst voor domotica, lanceert Samsung ook even een cloud service voor gezondheidsaccessoires. Inclusief een eigen accessoires met de naam SAMI.

SAMI is een nieuwe gadget die niet alleen slaap en beweging kan meten, maar ook bloedwaarden als glucose en zuurstof direct kan meten. Net als de Galaxy Fit behoort het bovendien tot de mogelijkheden om de hartslag in kaart te brengen.

SAMI-cloud-platform

Doordat Samsung de SAMI en het cloud netwerk openbaar maakt, kunnen bedrijven zelf ook nieuwe metingen bedenken op basis van de sensoren van SAMI. Andere fitnesstrackers en wearables kunnen bovendien hun data in het netwerk van Samsung opslaan.

Samsung-SAMI-Sensoren-Echt

Hoe SAMI er precies uit gaat zien is nog onbekend. Samsung gaat de wearable in ieder geval de naam Slimband meegeven en dat hint erop dat het geen deel gaat uitmaken van de Galaxy Gear of de Gear familie. De Galaxy Gear werd vorig jaar tijdens de IFA voor het eerst publiekelijk gemaakt. Doordat de Gear 2 en Gear Fit eerder dit jaar al werden gelanceerd, zou het kunnen dat Samsung het moment tijdens de IFA presentatie zal gebruiken. Wat we nu hebben gezien betreft dan ook echt nog een prototype.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.