Met vier delen van Paranormal Activity vol spooky ontvoeringen lijkt het tijd geworden dat we wat meer over redenen te weten komen. Fans hadden misschien een complete onthulling verwacht, maar dat zou duidelijk de spanning teveel wegnemen. In plaats daarvan is dit een Paranormal Activity waar vooral wat meer actie in zit.

Ook voor The Marked Ones heeft het team van Paranormal Activity weer een blik onbekende acteurs open getrokken en ook de setting lijkt heel anders. Speelden de voorgaande delen in modelfamilies, zitten we nu ineens in de ghetto’s en vindt het verhaal vooral plaats in een Latijns-Amerikaans gezin.

De hoofdrol van The Marked Ones is weggelegd voor Jesse (Andrew Jacobs). De tweede belangrijke rol is voor zijn vriend Hector (Jorge Diaz). In Paranormal Activity 4 zagen we een buitengewoon geniaal stukje product placement voor de Xbox Kinect. In The Marked Ones is het GoPro die met de nodige marketingdollars is gekomen. De twee vrienden zijn namelijk dol op het vastleggen van hun levens en in het eerste halfuur lijken ze vooral obsessief met de kleine camera bezig te zijn. Gelukkig heeft de spanning er niet onder te leiden.

Onder het appartement van de twee vrienden woont namelijk een wat oudere en vooral vreemde vrouw. Wanneer de vrienden met de GoPro proberen om in haar huis te filmen, zijn ze toeschouwers van een nogal vreemd ritueel. Wanneer de buurvrouw kort daarna wordt vermoord door een bekende van de twee, worden ze nieuwsgierig en gaan ze op onderzoek uit…

Hoewel The Marked Ones wederom een found footage verhaal is, voelt het compleet anders aan dan de eerder Paranormal Activity films. Voor het eerst zijn er stevige actiescènes die veel verder gaan dan een simpele ontvoering of een gruwelijke dood. Daarnaast zijn de hoofdrolspelers tijdens de eerste helft van de film oprecht grappig. Ze nemen de paranormale krachten duidelijk niet serieus en beginnen dan ook al snel allerlei stunts uit te halen. Iets dat de film veel toegankelijker maakt.

Extra’s

De Blu-Ray van Paranormal Activity bevatte nog een buitengewoon leuke bonus ten opzichte van de DVD. Hij bevatte namelijk niet alleen de extended uncut versie van de film, maar ook ‘Found Footage’. Beelden die niet in de film zijn gekomen, maar wel werden afgemonteerd als compleet verhaaltje. Een prachtige aanvulling voor de fans.

De DVD van The Marked Ones zou volgends het persbericht enkel de originele film bevatten. Toch is Warner Bros. zo lief geweest om ook hier de Found Footage bonus van deze film op te plaatsen, net als de echte verwijderde scènes.

Op de Blu-Ray krijg je dus wel de extended versie van The Marked Ones. Natuurlijk kijk je dan ook in Full HD.

Paranormal-Activity-The-Marked-Ones-Unboxed

Conclusie

Waar voorgaande delen van Paranormal Activity eigenlijk pure horrorverhalen waren, is The Marked Ones een stuk luchtiger geworden door de actie en comedy die erin is verwerkt. Hoewel we veel meer leren over de ontvoeringen van kinderen uit eerdere delen, blijft het verhaal toch zijn spanning behouden. Heelijk.

Paranormal Activity: The Marked Ones ligt vanaf woensdag in de winkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.