Netflix heeft grote plannen in Europa. Na een lancering in het Verenigd koninkrijk en Nederland, zijn nu de Duits- en Franstalige landen aan de beurt. Daarnaast verplaatst Netflix haar hoofdkantoor naar Nederland.

Netflix stuurt nu haar Europese activiteiten aan vanuit Luxemburg, een land waar het nog helemaal niet actief is. Omdat de aanwezigheid in Luxemburg binnenkort geen noemenswaardige belastingvoordelen meer op zal leveren, is het interessant geworden om in een land als Nederland te gaan zitten.

Gelijktijdig zal Netflix haar diensten uitrollen in Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, België en Luxemburg. Net als in Nederland gaat het niet alleen om het aanbieden van films en series met ondertiteling of zelfs nasynchronisatie, maar ook om het aanbieden van echte lokale producties.

Op dit moment heeft Netflix in Europa al 48 miljoen leden verdeelt over 40 landen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.