Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Intel en Rockchip gaan samenwerken voor betere Android chipsets

Intel blijft moeite hebben om groot te worden op mobiel. Een nieuwe samenwerking met Rockchip zou dit weleens kunnen veranderen. Door Intel CPU’s in de Rockchip chipsets te verwerken, kunnen de twee een grote slag slaan.

Hoewel high-end Android smartphones en tablets van grote merken hun chipsets vooral bij Qualcom inkopen, zijn het vooral de Aziaten die hun chipsets inkopen bij fabrikanten als MediaTek en Rockchip. Zo zien we de Rockchip chipsets onder anderen terug in de mediaplayers van Minix.

De samenwerking zal voor het eerst zichtbaar worden in de nieuwe dual-core en quad-core chipsets van Rockchip. Deze zullen een Intel Atom processor bevatten en zal ook onder de naam Intel verkocht gaan worden. De Intel Atom processors die Rockchip in de chipsets gaat gebruiken, krijgen bovendien ondersteuning voor Intel’s 3G technologie.

De eerste dual-core chipset zal eind dit jaar moeten verschijnen. Voor de eerste quad-core moeten we wachten op de eerste helft van 2015, maar dan kan Intel mogelijk ook meteen haar LTE technologie aan de chips toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.