Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Geen Android 4.4 op de Galaxy SIII vooral een commerciële beslissing

Afgelopen week maakte Samsung bekend dat het niet mogelijk zou zijn om Android 4.4 KitKat op de Galaxy SIII te laten draaien. De hardware zou niet krachtig genoeg zijn terwijl Android 4.4 juist is ontwikkeld om op zwakkere smartphones te kunnen draaien. Het lijkt erop dat Android zelf niet het probleem is.

Zelfs de TouchWiz interface van Samsung zou zonder problemen samen met Android 4.4 KitKat op het toestel kunnen draaien. Dit bewijzen de ontwikkelaars achter XDA die een speciale custom ROM (een eigen versie van Android) hebben ontwikkeld.

Deze eigen ROM kan wel degelijk, zonder moeite Android 4.4 en TouchWiz draaien. Waar het echter mis lijkt te gaan is de enorme hoeveelheid apps die Samsung (in veel gevallen uit commerciële overwegingen) op haar toestellen plaatst. Deze zogenaamde bloatware neemt veel te veel werkgeheugen in en dat maakt dat Samsung ‘haar’ Android 4.4 inderdaad niet kan laten draaien op de Galaxy SIII.

De Galaxy SIII is al jaren een enorm gewilde smartphone en onlangs hebben ook diverse Nederlandse providers nog flink gestunt met de verkoopt van de smartphone. Nu worden al deze gebruikers eigenlijk vooruitgang ontzegd omdat Samsung simpelweg het toestel niet vol genoeg kan proppen met apps, waar je misschien helemaal niet op zit te wachten.

Wil je dus vernieuwen, zit er op dit moment weinig anders op dan gebruik te maken van een custom rom en dat is natuurlijk wel een kleine domper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.