Enige tijd geleden hebben we de ChromeCast van Google mogen testen. Een goedkope stick die het (mits apps Chromecast ondersteuning hebben) mogelijk maakt om met het grootste gemak content naar een TV te streamen. De RenkCast (ook bekend als de Measy A2W) die Conrad in Nederland gaat verkopen doet dit ook, maar lijkt nog veel meer te kunnen.

Gezien de originele Chromecast van Google niet zo heel erg duur is (€35), is het natuurlijk heel lastig om met een directe concurrent voor zo’n vijf euro minder op de markt te komen. Voor die paar euro verschil zou je immers gewoon het origineel kopen. Reden genoeg om de RenkCast met een wat steviger AM8251 chipset uit te rusten en er zo een berg aan functies aan toe te kunnen voegen.

Zo biedt de RenkCast bij Conrad volledige ondersteuning voor EZCast en EZcast Pro. Met behulp van de gratis EZcast app is het gemakkelijk om content naar jouw RenkCast stick te sturen. Daarnaast is de RenkCast ook geschikt om te gebruiken als DLNA player of Apple AirPlay ontvanger.

De RenkCast kan overweg met MP3, WMA, M4A, FLAC, APE, WAV, H.264/AVC, MPEG, VC-1, RM, MJPEG, AVI, MP4/MOV, MPG, WMV, MKV, TS, M4V, RMVB en VOB bestanden.

Ook het scherm van jouw smartphone spiegelen behoort tot de opties van de RenkCast. De stick bevat volledige Miracast ondersteuning. Miracast is standaard al op veel Androids aanwezig.

2 REACTIES

    • We moeten nog beginnen met testen, maar we hebben de Renkcast binnen en verwachten komende week de Lumia 630. Verwacht ergens eind volgende week onze bevindingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.