GadgetGear.nl

Canon introduceert de EF 16-35 L IS USM en EF-S 10-18 IS STM lenzen

Canon heeft vandaag twee nieuwe lenzen aangekondigd. Het gaat om een nieuwe L lens in het 16-35mm bereik, maar ook om een EF-S STM lens in het 10-18mm bereik. EF-S gebruikers kunnen daarmee stil filmen met een supergroothoek bereik.

EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

De EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM (foto boven) is ontworpen voor iedereen die een Canon body heeft met een APS-C sensor (denk aan de EOS 70D, EOS 650D, 1200D etc.). Door de start op 10mm, gaat deze nieuwe lens al aardig richting fish-eye en helpt je dan ook om veel beeld vast te leggen op weinig ruimte.

De EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM is voorzien van een 4 stops optische image stabilizer en een STM motor. Hoewel STM doorgaans iets langzamer is dan de USM motoren van Canon, zijn ze wel heerlijk stil tijdens het filmen.

EF 16-35 mm f/4L IS USM

Voor de pro’s introduceert Canon de EF 16-35 mm f/4L IS USM. Deze nieuwe lens uit de L serie is voorzien van een USM motor die snel scherpstellen mogelijk maakt. Daarnaast heeft ook deze lens een 4 stops optische image stabilizer. Het diafragma staat vast op f/4 over het gehele bereik.

Canon-EF-16-35-mm-f4L-IS-USM

Beschikbaarheid

De Canon EF 16-35 mm f/4L IS USM ligt in juni in de schappen voor €1099. De Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM is al in mei te koop voor €269.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten