Test: Ugoos UM2 (Mediaplayer)

Android sticks zijn door hun kleine vorm enorm populair, maar hebben ook een aantal belangrijke nadelen. Meestal ben je beperkt tot 1 USB aansluiting en laat de WiFi antenne te wensen over. Met de UM2 brengt Ugoos een interessante oplossing op de markt.

Unboxing

De meeste Android sticks worden zo kaal mogelijk geleverd. De UM2 is daar een plezierige uitzondering op. Ugoos levert zelfs een simpele, maar effectieve afstandsbediening en externe IR ontvanger mee. Dit maakt de UM2 meteen al de favoriet onder de sticks.

Design

Met haar blauw-zwarte design valt de Ugoos UM2 meteen in het oog. Daarnaast is de stick een stuk breder. Dit laat meer ruimte voor de Wifi antenne, een extra USB poort en mogelijk wat koeling. In totaal blijft de stick wel lekker klein.

Google Play Services

Android is een gratis besturingssysteem. Daar hoeven ze bij Ugoos niet voor te betalen. Voor Google Play Services (Google Play, Gmail en andere Google apps) wel. En dat hebben ze dus niet gedaan. Ugoos is creatief geweest.

Ugoos heeft de stick namelijk voorzien van een browserlink direct naar Google Play. Hier kun je alle Google apps die je nodig vindt, alsnog gratis downloaden. Persoonlijk heb ik geen behoefte aan Gmail op een mediaplayer, dus ik sla dit even over en ga meteen belangrijke media apps downloaden.

Launcher

Ugoos maakt geen speciale launcher voor deze Android 4.2.2. stick. Je krijgt dan ook de standaard tablet interface op het scherm. Met een Airmouse is deze prima te bedienen.

TV kijken

Via de Google Play link op de UM2 is het mogelijk om gewoon apps als Uitzending Gemist (NPO) of RTL XL te downloaden. Ook YouTube is gewoon naar binnen te trekken. Op dit gebied kom je zeker niets tekort. Voor iedereen die eigen films gaat afspelen staat XBMC standaard op de stick geïnstalleerd.

Ugoos-UM2-XBMC

De kwaliteit van streams is voor een stick best aangenaam. Wil je HD streamen, blijft het ook met deze stick een lastig verhaal. Hiervoor gebruikte ik een Tronsmart USB Ethernet Adapter. Gezien je met de UM2 twee USB aansluitingen krijgt, een unieke optie in het landschap van de Android sticks. Hierna draait de UM2 zelfs Full HD content van mijn NAS af.

Qua codecs is de UM2 zelf al rijk uitgerust. Alleen voor exotische bestanden moet je nog wat downloaden. In principe kun je out of the box meteen aan de slag.

Games

Ook voor gamers heeft Ugoos nog wat leuks te bieden. Het is mogelijk om knoppen van controllers op het scherm te mappen. Games zonder controller ondersteuning kunnen zo zonder al te veel problemen toch geschikt worden gemaakt voor bijvoorbeeld een PS3 controller.

Ugoos-UM2-Controller

Afstandsbediening

De afstandsbediening is in vergelijking tot een volledige Airmouse erg basaal. Dat is niet heel erg, want hij is plezierig in het gebruik van de basisfuncties. Zeker wanneer je gebruik maakt van XBMC.

Conclusie

Als je beslist een HDMI stick als Android mediaplayer wilt, is de Ugoos UM2 momenteel veruit de beste keus. Zowel qua performance als mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Zeer complete levering
  • Mooi compact
  • Twee USB poorten
  • XBMC standaard ge├»nstalleerd

THE BAD

  • Draait maximaal op 720p
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram