Test: TS TS701 (Enkelpolige touch wandschakelaar)

Wandschakelaars zijn doorgaans niet de meest spannende dingen in huis. Touch-Switches.com probeert daar verandering in te brengen. Wij ontvingen een setje enkelpolige, glazen TS701 schakelaars.

Unboxing

Touch-Switches.com levert de schakelaars met twee zelftappertjes om de schakelaars te bevestigen. Hier in Nederlands gebruiken we in veel geval een fijner schroefdraad, dus gebruik de bestaande boutjes als je die nog hebt.

TS-TS701-Unboxing

Design

Touch-Switches.com levert de TS701 in twee kleuren. Wit en zwart. Het achterwerk van beide schakelaars is echter zwart. Hierdoor zie je bij de witte schakelaars wel een zwarte rand wanneer je ze vanaf opzij ziet. Zelf zag ik liever een totaal witte uitvoering, maar lelijk is het zeker niet.

TS-TS701-Binnen

Installatie

De enkelpolige uitvoering die wij ontvingen is zeer gemakkelijk te installeren. Je haalt jouw oude schakelaar eruit (gebruik de bestaande boutjes dus om de TS701 te bevestigen) en haalt de twee bestaande stroomdraden los.

TS-TS701-LED

Bevestig deze met een schroevendraaier aan de TS701 en plaats deze terug. Daarna hoef je alleen nog het glazen touchpaneel terug te klikken. Het enige dat je nodig hebt is een platte schroevendraaier. Zelf klaarde ik de klus in minder dan vijf minuten.

Signaalverlichting

De TS701 schakelt niet alleen op basis van aanraking, maar bevat ook signaalverlichting. Wanneer de verlichting uit staat, licht de kleine ring in het midden blauw op. Staat het licht aan, licht de cirkel rood op.

TS-TS701-Aan

Zelf was ik heel bang dat deze blauwe verlichting zal storen op de slaapkamer. Zoals je op onderstaande foto kunt zien, is het licht heel zwak en stoort dus niet. Perfect!

TS-TS701-Uit

Conclusie

De TS701 is zeer gemakkelijk te installeren en ziet er fraai uit. Ik kan me voorstellen dat je niet altijd blij zal zijn met het zwarte randje achter het witte glas, maar dat is ook het enige echte minpunt dat ik aan deze schakelaar kan ontdekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments on “Test: TS TS701 (Enkelpolige touch wandschakelaar)”

 1. Ik vind het gehele product er geweldig uitzien, er is alleen 1 probleem, de messing aansluitingen aan de achterkant en het gebrek aan KEMA certificering.
  Dus het zwarte randje is niet het enige minpunt, onverzekerd zijn vind ik ook best wel een minpunt...

  1. Leuke schakelaars inderdaad, maar naar mijn weten ben je gewoon verzekerd.

   'Een Kema-Keur en CE-Keurmerk is voor een groepenkast wettelijk verplicht.'

   Ooit iets over schakelaars gezien? Ikke niet.

   Btw CE is wel aanwezig zo te zien.

 2. Weet iemand hoe het kan dat de schakelaar zonder glasplaatje wel werkt en zodra ik het glasplaatje erop doe, doet ie het niet

 3. In het verleden ook een aantal van deze schakelaars aangekocht. Super kwaliteit en design, een schitterende dienst na verkoop, had een technische vraag en deze is dezelfde dag beantwoord. Een service na verkoop om U tegen te zeggen.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Zeer gemakkelijk te installeren
 • Zeer aanraakgevoelig
 • Trekt de aandacht
 • Handige signaalverlichting
 • Mooie afwerking van het glas

THE BAD

 • Achter de witte schakelaar is een zwarte rand zichtbaar
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram