Sonos gaat de Bridge ‘minder’ nodig maken

In de laatste tien jaar is de WiFi techniek die we in huis hebben sterk verbeterd. Tijd dus voor Sonos om anders na te denken over hoe haar speakers met het internet verbonden kunnen worden.

Deze week maakte Sonos bekend dat het van plan is om de zogenaamde ‘first wire’ overbodig te maken. Nu moet je een LAN poort op jouw router reserveren voor een eerste speaker of Sonos Bridge. Daarna kan de rest van het SonosNET netwerk pas online om muziek vanaf het internet te streamen.

Sonos gaat deze ‘first wire’ nu draadloos maken. Via de nieuwe Sonos app verbindt je de eerste speaker met jouw huidige WiFi netwerk. Daarna verbinden alle andere speakers en bridges met die ene speaker om zo alsnog een eigen Mesh netwerk te vormen.

Met deze stap hoeven vele gebruikers geen bridge meer aan te sluiten op hun routers. Dat scheelt de aankoop van een bridge en natuurlijk het stroomverbruik van de bridge. Een ontwikkeling die we alleen maar kunnen aanmoedigen.

Is een bridge nu helemaal nutteloos geworden? Zeker niet. De bridges kunnen gebruikt worden om de grote afstanden tussen speakers te overbruggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram