Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Oneplus onthult de One Android smartphone

Met een nieuwe high-end smartphone wil het Chinese Oneplus de westerse markt gaan veroveren. Het vlaggenschip valt niet alleen op door het extreem schappelijke prijskaartje, maar ook door de samenwerking met Cyanogen, een populaire custom ROM voor Android smartphones. CyanogenMod 11S (Android 4.4) komt dan ook voorgeïnstalleerd op het toestel.

Het display van de One meet 5,5 inch en is met 1920×1080 pixels Full HD. Onder de motorkap ligt, net als bij de Galaxy S5, een quad-core 2.5GHz processor en deze krijgt meteen 3GB aan werkgeheugen mee. Qua opslagruimte komt er een 16GB en een 64GB uitvoering.

Sony staat met de Xperia Zx lijn bekend om de goede beeldprocessors. Reden genoeg voor One om niet zelf te klooien, maar de Sony Exmor IMX 214 beeldprocessor aan te schaffen in combinatie met een 13 megapixel CMOS sensor. Deze krachtige combinatie moet het mogelijk maken om 4K video’s vast te leggen of tot 120 frames per seconden te filmen op 720p. Voor krijg je nog een 5 megapixel camera mee.

De One van Oneplus moet in de 16GB configuratie €269 gaan kosten. De 64GB variant gaat voor €299 de deur uit. Oneplus gaat de verkoop hier zelf regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.