Nieuwe Raspberry Pi richt zich op industrieel gebruik

Vannacht heeft Raspberry Pi een nieuwe uitvoering van de Raspberry Pi model B uitgebracht. De Raspberry Pi is een ontwikkelaarsplatform dat draait op diverse varianten van Linux en onder anderen is om te bouwen naar een goedkope XBMC mediaplayer.

De nieuwe versie van de Raspberry Pi ziet eruit als een DIMM geheugenkaart voor laptops en gebruikt dezelfde aansluiting. De chipset is vrijwel ongewijzigd. De grote verandering is dat er nu 4GB aan opslagruimte op de Raspberry Pi zit. Stroomtoevoer en dergelijke gaat via de vele pinnetjes onderaan het bord.

Om de nieuwe uitvoering van de Raspberry Pi toch toegankelijk te houden voor ‘minder handige’ techneuten, komt Raspberry met een printplaatje waar je de nieuwe Pi op kunt prikken. Je krijgt dan alsnog toegang tot HDMI en USB aansluitingen.

Raspberry-Pi-IO

Qua prijs zal de nieuwe Raspberry Pi gelijk blijven, al is dat zonder het bord met alle aansluitingen. Voor regulier gebruik zal het voorgaande model dan ook de aanrader blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.