Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

WD lanceert persoonlijke cloud tot 8 TB met My Cloud EX2

WD lanceerde deze week My Cloud EX2 als nieuwe aanwinst in het My Cloud-portfolio met oplossingen voor de persoonlijke cloud. My Cloud EX2 is een high-performance network-attached storage systeem (NAS) met ruimte voor twee schijven. My Cloud EX2 is speciaal ontwikkeld voor creatieve professionals en zogeheten prosumers die vaak zware bestanden veilig willen opslaan, delen, back-uppen, streamen en beheren.

wd-mycloud-ex2-frontDankzij de vele functies voor databeheer en beveiliging belooft My Cloud EX2 gebruikers alle mogelijkheden om films, foto’s, muziekbestanden en digitale content op hun eigen manier te beheren en te beschermen. Standaard is My Cloud EX2 geconfigureerd in RAID 1 zodat data direct vanaf de start is beschermd, maar die configuratie is eenvoudig aan te passen naar een andere beschermingsmodus. Gebruikers kunnen bovendien hun My Cloud EX2 gebruiken om al hun computers en apparaten te centraliseren en te back-uppen met WD SmartWare™ Pro (voor PC-gebruikers) en Apple® Time Machine® (voor Mac-gebruikers).

Enorme capaciteit en ultieme bescherming
Klanten hebben met My Cloud EX2 diverse keuzemogelijkheden in capaciteit, zoals een schijfloze behuizing waarmee ze hun eigen NAS-systeem kunnen bouwen met de schijven van hun keuze, tot een ‘gevuld’ systeem met een capaciteit van 4TB, 6TB of 8TB. Bovendien kunnen ze een compatibele USB 3.0 harde schijf verbinden via de USB-poorten op de My Cloud EX2 om de opslagcapaciteit nog verder te vergroten. In de gevulde My Cloud EX2 zitten WD Red harde schijven die uitermate betrouwbaar zijn in dit unieke 24×7 NAS-systeem. WD Red-schijven zijn voorzien van NASware™ 2.0 technologie, die de schijfbetrouwbaarheid en de databeveiliging aanzienlijk verbeteren bij storing of stroomuitval.

wd-mycloud-ex2-cover-openAltijd en overal toegang
De WD My Cloud-app voor mobiel en desktop maakt het mogelijk om altijd en overal toegang te krijgen tot alle producten uit de My Cloud-familie. Gebruikers van de WD My Cloud mobiele app kunnen via hun iOS- en Android-apparaten vanaf elke plek hun foto’s bekijken, video’s streamen, al hun bestanden delen, opslaan en beheren. Dankzij de mobiele app is het samenwerken aan bestanden erg eenvoudig omdat klanten moeiteloos bestanden kunnen e-mailen, printen, delen als link en via externe apps bestanden kunnen openen. De WD My Cloud mobiele app is daarbij makkelijk te integreren met publieke cloud-diensten als  Dropbox, SkyDrive and Google Drive. De WD My Cloud desktop app belooft wisselen, beheren en delen van digitale bestanden vanaf elke plek in de wereld simpel en intuïtief.

Geavanceerde functies
My Cloud EX2 biedt geavanceerde serveropties als onderdeel van een fileserver, FTP-server, back-upserver en P2P-downloadserver. Daarbij kunnen gebruikers vele externe apps inzetten, zoals aMule, Icecast, Joomla!, phpBB, phpMyAdmin, Transmission, SqueezeCenter en meer.

Gebruikers kunnen ook video’s en foto’s streamen naar aangesloten tv’s, mediaspelers, gameconsoles en andere DLNA/UPnP-apparaten via de Twonky 7.2 server, de 1.5 DLNA mediaserver en de ingebouwde iTunes-server.

Prijzen en beschikbaarheid
My Cloud EX2, inclusief 2 jaar garantie, is vanaf nu verkrijgbaar bij geselecteerde distributeurs en online via de wdstore.com. De adviesprijs voor de schijfloze My Cloud EX2 is 199 euro, voor de 4TB-versie is 339 euro, voor de 6TB-versie 419 euro en voor de 8TB-versie 539 euro. De WD My Cloud mobiele app is gratis te downloaden via App StoreM and Google PlayM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.