GadgetGear.nl

Test: SanDisk Extreme PRO USB 3.0 128GB (Flash Drive)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de SanDisk Extreme PRO USB 3.0 128GB met 5 sterren.

The Good
  • Voelt stevig aan
  • Extreem snel
  • Veel opslagruimte
  • Mooi stukje design
  • 128-bits AES encryptie is mogelijk

The Bad

De Extreme PRO 128GB is de laatste toevoeging aan de lijn met snelle sticks van SanDisk. Hoewel het vooral ‘een stick’ is valt hij niet alleen op in de hoeveelheid opslagruimte. Hij is namelijk ook bloedsnel en opgetrokken uit prachtig aluminium. Unboxing De verpakking bevat enkel de stick en een licentie op 1 jaar RescuePRO […]

De Extreme PRO 128GB is de laatste toevoeging aan de lijn met snelle sticks van SanDisk. Hoewel het vooral ‘een stick’ is valt hij niet alleen op in de hoeveelheid opslagruimte. Hij is namelijk ook bloedsnel en opgetrokken uit prachtig aluminium.

Unboxing

De verpakking bevat enkel de stick en een licentie op 1 jaar RescuePRO software. Deze software gebruik je om verwijderde bestanden te herstellen.

Design

Like it or love it, ik ben weg van het design. De schuif op de stick voelt zeer prettig aan en de opening aan het einde laat het toe om een riempje aan de stick te bevestigen.

IMG_9267-FHD

SanDisk SecureAccess V2.0

De stick bevat de laatste versie van SanDisk’s SecureAccess software. Hiermee kun je data op de stick beveiligen. Ideaal voor wanneer je niet wilt dat de data op de stick in verkeerde handen valt. SanDisk gebruikt hiervoor 128-bit AES encryptie. De software is geschikt voor PC en MAC.

Snelheid

SanDisk belooft 260MB per seconde leessnelheid en 240MN per seconde aan schrijfsnelheid. Natuurlijk heeft ons zusje GoMemory.net dat getest en zij kwamen op een leessnelheid van 258.6MB per seconde en een schrijfsnelheid van 243.6MB per seconde. Netjes!

IMG_9269-FHD

Conclusie

De SanDisk ExtremePRO USB 3.0 Flash Drive 128GB is niet alleen prettig voor het oog, hij is ook nog eens enorm snel. Een prima stick voor als je veel met grote bestanden werkt. Zo heb ik het filmpje van de unboxing hierboven met de stick gemonteerd.

IMG_9259

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.