Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Measy U4B met 3.5 sterren.

The Good
  • Mooi design
  • Prima chipset
  • Goede prestaties
  • XBMC ondersteuning
  • Ondersteuning voor belangrijke Nederlandse apps
The Bad
  • Wifi blijft een probleem bij dit soort sticks
  • Mist een meegeleverde netstroom adapter
  • 1 USB aansluiting is erg weinig


Afgelopen jaar lanceerde Measy de U4B. Een HDMI stick voor achter in de TV die voorzien is van een stevige chipset. De afgelopen weken mocht ik deze nieuwe stick van Measy testen.

Unboxing

Qua uitrusting beperkt Measy zich tot de essentie. Naast de stick krijg je een kleine handleiding en verder moet je het toch vooral doen met de micro-USB kabel die in het pakket zit. Als jouw TV geen 2 ampère kan leveren via USB, zal je zelf even een adapter bij moeten kopen. Jammer.

IMG_8131

Design

de Measy U4B is mooi compact. De Android robot staat er vrolijk op geprint en er zijn veel ventilatiegaten gemaakt voor de passieve koeling. Al met al ziet het er professioneel uit.

IMG_8135

Qua aansluitingen heb je niet heel veel opties, maar dat hoort bij dit type sticks. Je krijgt 1 USB 2.0 aansluiting, de Micro-USB aansluiting (met OTG) en een micro-SD slot om opslagruimte bij te prikken.

IMG_8134

Specs

De Chipset van de Measy U4B is indrukwekkend. Hij bestaat uit een quad-core processor die maximaal 1.61 GHz kan draaien. Daarnaast krijg je voor gaming een Mali-400 MP GPU tot je beschikking en er is ook nog eens 2GB aan werkgeheugen aanwezig.

Deze specs vertalen zich naar een vlotte ervaring. Apps starten over het algemeen lekker vlot. Ook het wisselen tussen apps is iets waar de U4B stick weinig moeite mee heeft. Ongetwijfeld het voordeel van de royale hoeveelheid werkgeheugen.

IMG_8133

Media gebruik

De U4B is voorzien van alle Google apps inclusief Google Play. De configuratie van de stick is op orde, dus het downloaden en gebruiken van Uitzending Gemist, RTL XL en andere media apps is totaal geen probleem.

14-3-2014_03

Deze stick is ook voorzien van XBMC. Daarmee is het gemakkelijk om media op het netwerk af te spelen.

14-3-2014_04

Gaming

Voor gaming heeft de U4B niet heel veel te bieden. Met de Mali-400 MP GPU heeft de stick een gemiddelde GPU aan boord. Prima voor de gemiddelde game, maar ga geen 3D shooters spelen.

Measy U4B 3D Mark

Draadloos

Measy heeft de U4B voorzien van bluetooth 4.0. Verbinden met accessoires als een dikke speakerset is dus geen probleem.

Ook verbinden met WiFi verloopt probleemloos. Een snelle verbinding behouden is iets heel anders. Net als alle andere sticks die ik tot nu toe heb gezien, laat het ontvangst op dat gebied te wensen over. Dit komt door de extreem kleine antenne die in deze sticks moet. Hier is dus niet veel aan te doen.

Besturing

Measy levert geen afstandsbediening mee. In plaats daarvan heeft Measy wel de handige Measy RC11 Air Mouse bedacht. Je kunt echter ook oplossingen als een Logitech K400r toetsenbord aansluiten. Daar heeft de stick helemaal geen moeite mee. Echt handig is het wanneer je een dergelijke oplossing kunt vinden op basis van bluetooth 4.0. Dan kun je de USB poort vrijhouden voor andere dingen.

Het is ook mogelijk om de stick via je Android smartphone te bedienen. Ook dan hou je een USB poort over. Via een QR code die je op de stick op kan vragen, installeer je wat je nodig hebt.

Conclusie

Android op een stick blijft qua WiFi ontvangst een probleem, maar dat neemt niet weg dat de U4B van Measy in onze tests goed scoort. Van alle sticks die we tot nu toe hebben gezien, is dit zonder twijfel de beste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.