GadgetGear.nl

Test: Kingston DataTraveler microDuo (OTG Stick)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Kingston DataTraveler microDuo met 4.5 sterren.

The Good
  • Mooi compact
  • Lekker vlot

The Bad
  • Stom klepje

Kingston kondigde afgelopen week haar nieuwe DataTraveler microDuo USB stick. De stick is speciaal voor mobiel gebruik ontwikkeld door de aanwezigheid van een Micro-USB stick met OTG ondersteuning.

Design

De OTG stick is grotendeels uit één stuk aluminium opgetrokken en dat ziet er erg fraai uit. De Micro-USB aansluiting is echter afgeschermd met een plastic klepje welke je omhoog moet klappen.

Kingston DataTraveler microDuo 16GB Klep

In laptops en desktops is dit opklappen geen probleem. Doorgans past de stick hierdoor heel mooi in de machine. In tablets en smartphones is het een ander dingetje. Zoals je hieronder ziet, tilt de stick zowel de Sony Xperia Z1 als de Samsung Galaxy SIII een stukje op. Ik kan me voorstellen dat er gebruikers zijn die dit als storend ervaren.

Kingston DataTraveler microDuo 16GB

Gelukkig is daar ook een oplossing voor. Het klepje kan gewoon stuk. Met een klein beetje kracht trek je hem er helemaal vanaf zodat je de kale stick overhoudt. Dat werkt prima.

Gebruik

Qua dagelijks gebruik is het een prima stick. Kingston maakt gebruik van USB 2.0 met nette snelheden. Onze collega’s van GoMemory.net klokte de schrijfsnelheid op 7.94 MB per seconde en de leessnelheid op 28.08 MB per seconde. Snel genoeg om films mee te kijken.

Conclusie

Het design van de microDuo is werkelijk prachtig, maar ik snap niet waarom het klepje het toestel op moet tillen. Kingston zal zonder twijfel een goede reden hebben gehad, maar ik kan het me niet bedenken. Klepje eraf en het is een prachtige stick met prima prestaties.

Reageren