Samsung introduceert s’werelds kleinste systeemcamera

Samsung heeft vandaag de SMART NX Mini aangekondigd. Met deze introductie zet Samsung de kleinste camera met verwisselbare lens ter wereld neer. Met NFC en WiFi lijkt ook deze camera niets te kort te komen.

De Smart NX Mini systeemcamera is met 158 gram alles behalve gewichtig. Met 22,5 mm is de body ook mooi slank. De body is gemaakt van metaal met een leerachtige afwerking. De Smart NX Mini is bovendien voorzien van een nieuwe 3 inch flip up & touch display van Samsung. Een display speciaal voor iedereen die graag selfies schiet.

In de camera zit een 20.5 megapixel BSI CMOS beeldsensor. Met de beeldprocessor is het mogelijk om tot 6 beelden per seconde te schieten met een maximale sluitertijd van 1/16.000. De aanwezigheid van NFC zorgt ervoor dat je de smartphone via WiFi snel met smartphones en tablets kunt verbinden. Daarnaast kun je de WiFi functie gebruiken om foto’s snel te delen op diensten als Dropbox en Flickr.

Samsung-SMART-NX-Mini

Bij een extrem compacte body hoort natuurlijk een extreem compacte lens. Reden genoeg voor Samsung om ook drie nieuwe lenzen aan te kondigen. Het betreft de NX-M 9mm F3.5 ED, de NX-M 9-27mm F3.5~5.6 ED OIS en de NX-M 17mm F1.8 OIS.

De Samsung Smart NX Mini komt midden april naar de winkelschappen en gaat €399 kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.