Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de 2 Broke Girls Seizoen 2 met 4 sterren.

The Good
  • 24 afleveringen
  • Goede grappen
  • Leuke extra's


Bij het zien van de eerste aflevering van 2 Broke Girls was ik er voor mijn gevoel helemaal klaar mee. De grappen kwamen in een te hoog tempo en waren wel erg gemakkelijk gemaakt. Toen ik enkele maanden later weer op Veronica naar de avonturen van deze meiden keek (er was niets anders op TV), sloeg dat gevoel om. Ik werd nieuwsgierig. Ik kreeg er zin in en dan is instappen in seizoen 2 echt geen straf.

Recap

Waar ging het in 2 Broke Girls om? In die iets wat flauwe eerste aflevering van seizoen 1 leerden we de twee serveersters Max Black en Caroline kennen. Caroline was een rijkeluiskindje dat door een frauderende papa aan lager wal was geraakt terwijl Max een getto girl was die het leven aan haar kant van de maatschappij wel prima vond.

Max was echter en ster in het bakken van cupcakes en op het moment dat Max Caroline een slaapplaats aanbood, wist zij wat ze terug kon doen. Ze zou Max helpen om een eigen zaak op poten te zetten. Een eigen Cupcake winkel. Maar daar heb je geld voor nodig, en dat hebben de dames niet. Dus verzinnen ze allerlei manieren om zowel wat geld binnen te harken als de naamsbekendheid van de cupcakes te vergroten.

Seizoen 2

In het tweede seizoen zetten de meiden hun strijd om een eigen zaak voort en bouwen langzaam naamsbekendheid op. Wanneer een bekendheid de cupcakes van Max een goede review geeft, raakt het avontuur van de dames echter in een stroomversnelling.

Binnen no-time is het kwart miljoen dat ze nodig hebben bij elkaar gebracht, en kunnen de twee dames van start met de opening van een eigen winkel in een leuk winkelcentrum. Toch gaat het ook hier niet zonder slag of stoot. De dames vallen van het ene probleem in het anderen en komen bovendien ook nog voor relationele spanningen te staan.

Toch zijn het, ook wanneer de dames een eigen zaak hebben, de rollen van dinercollega’s Earl (Garrett Morris), Oleg (Jonathan Kite) en met name Han (Matthew Moy) die met regelmaat variatie in het verhaal brengen.

Extra’s

Warner Bros. heeft de nodige extra’s op de DVD’s geperst. Naast de 24 afleveringen staan er ook de nodige verwijderde scènes, bloopers en making of specials op. Zo geeft Sophie Kachinsky, die de Poolse buurvrouw speelt, een kijkje achter de schermen van de opnamen van 2 Broke Girls.

2 Broke Girls Unboxed

Conclusie

Het eerste seizoen van 2 Broke Girls maakte in mijn ogen een nogal saaie start. Toch hebben de meiden en de scriptschrijvers het gepresteerd om de serie op te werken naar een comedy waar ik graag even naar kijk. Het verhaal is dan wel niet heel diepgaand, maar we kijken natuurlijk voor de grappen en die zijn er ruim voldoende.

2 Broke Girls Seizoen 2 ligt komende woensdag in de winkel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.