Philips geeft Hue een echte afstandsbediening

Dat jouw lampen met de smartphone aan kunnen is leuk, maar niet iedereen in de familie zit op jouw WiFi, laat staan dat oma een snelle smartphone in d’r pocket heeft. Hoe geniaal ook, Hue heeft een fysieke beperking, maar dat gaat Philips oplossen.

Philips komt namelijk met een afstandsbediening om de lampen mee te bedienen. De afstandsbediening wordt onderdeel van het Zigbee netwerk. Dit is het protocol waarmee de lampen onderling communiceren.

Zigbee komt niet alleen gemakkelijk door muren heen, maar het is ook nog eens enorm energiezuinig. Iets dat we ook terug gaan zien in de afstandsbediening. De beweging van de knoppen levert namelijk voldoende stroom om de lampen aan of uit te schakelen. Een batterij is niet nodig.

De nieuwe afstandsbediening zal vanaf de zomer verkrijgbaar zijn voor €59,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events