De wereld van actiecamera’s gaat naar het nog groter scherm met de introductie van Panasonic’s HX-A500 camera. Deze camera legt video op 4K vast met 25 beelden per seconde. Daarnaast zijn de camera en bediening van elkaar gescheiden.

Panasonic heeft de camera van een BSI CMOS beeldsensor voorzien in combinatie met haar Crystal Engine Pro beeldprocessor. De bedieningsunit is voorzien van een LCD display zodat je kan zien wat je filmt. De camera zelf weegt hierdoor slechts 31 gram.

Panasonic heeft voor een waterdichte behuizing gezorgd. Deze kan tot 3 meter diep en houdt dat een half uurtje vol. De lens kan 160 graden filmen en is dus een echte ultragroothoek.

Wanneer je de 4K resolutie niet gebruikt, laat de capaciteit van de camera een aantal leuke grapjes toe. Naast beeldstabilisatie, kan de camera zichzelf corrigeren voor een Full HD beeld dat waterpas staat. Op Full HD is het dan ook mogelijk om met 50 frames per seconde op te nemen en op 720p kan het zelfs met 100 frames per seconde. Oké, op 480p knalt de camera 200 beelden per seconde op je kaart, maar dan is de resolutie wel heel beperkt. Het is in ieder geval erg leuk voor slow-motion opnamen.

Wil je opgenomen beelden snel delen, is het mogelijk om via WiFi met een smartphone of tablet te verbinden. Voor non-iOS toestellen is verbinden extra gemakkelijk door de aanwezigheid van NFC.

Panasonic ontwikkelde al eerder actiecamera’s in deze vorm, maar heeft toch de nodige aanpassingen gemaakt. Zo rust de camera nu op twee oren en het achterhoofd. Ook de armbandhoes is sterker geworden en heeft een handige klep gekregen zodat je de bedieningsunit er gemakkelijker uit kunt halen. Ook het aanbod van accessoires is vergroot.

Beschikbaarheid

De HX-A500 camera ligt in juli in de winkel en kost dan €449,95.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.