Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

MWC: Ook HTC laat je processorkracht delen met onderzoekers

Eerder deze maand schreven we al over Samsung die in Oostenrijk een app heeft ontwikkeld waarmee je ‘s nachts de rekenkracht van jouw Galaxy toestel kunt doneren aan de wetenschap. HTC heeft nu een vergelijkbaar programma aangekondigd, al bevat die app geen wekker.

HTC heeft voor haar Power to Give app samengewerkt met Dr. David Anderson van de universiteit van Californië. Hoewel de app van HTC geen fancy wekker bevat, geeft hij wel een berg aan opties die jou laten kiezen aan welk wetenschappelijk onderzoek jij jouw rekenkracht wilt doneren. Ook krijg je een overzicht van hoe het er voor staat met de rekentaken.

De smartphone zal de rekentaken uitvoeren wanneer deze op de lader is aangesloten om te voorkomen dat de accu leeg is wanneer je je smartphone nodig hebt. Ook zal de datauitwisseling enkel over WiFi plaatsvinden zodat je geen hoge 3G rekeningen ontvangt.

Op dit moment kunnen helaas alleen HTC One toestellen meedoen. Andere HTC toestellen worden later aan het programma toegevoegd. Samsung laat het wel toe haar app op andere Androids te installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.