Musaic gaat de strijd aan met Sonos

Deze week is Musaic live gegaan op Kickstarter. Musaic is een WiFi multi-room muziek systeem wat in de omschrijving toch wel heel erg aan het systeem van Sonos doet denken. Toch zijn er een aantal opvallende dingen die Musaic anders lijkt te doen.

In eerste instantie valt op dat de vormgeving van de speakers veel speelser is dan wat Sonos maakt. Hierdoor zijn de speakers echt aanwezig in het interieur. Ook maken de speakers gebruik van het algemene WiFi netwerk. Je hoeft dus geen tweede netwerk uit te rollen.

De speakers zelf bevatten ook heel wat meer mogelijkheden. Zo hebben ze allemaal een analoge ingang en een USB aansluiting. Je krijgt dus meer mogelijkheden om muziek af te spelen. Het verbinden met WiFi kan via een WPS knop.

Musaic MP5

De MP5 speaker bevat 2x 18Watt versterkers met ieder een eigen full-range driver.

Musaic-MP5

Musaic MP10

De MP10 is een wat grotere speaker. Deze bevat 2x 15 Watt versterkers voor haar mid-range tweeters. Daarnaast zit er nog een 1x 30Watt versterker in voor een woofer met bass reflex poort.

Musaic-MP10

Musaic HS20

Wat Musaic ook leuk doet is dat ze een speciale muziekserver hebben ontwikkeld. Deze heeft de naam HS20 meegekregen en voorkomt dat je een PC aan moet hebben staan.

Musaic-HS20

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.