Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

HTC introduceert de high-end One M8 smartphone

HTC heeft vandaag een nieuwe vlaggenschip geïntroduceerd in de vorm van de HTC One M8. De nieuwe smartphone geeft opvolging aan de HTC One die in 2013 werd geïntroduceerd. Daarnaast gebruikt HTC de release om ons voor te stellen aan HTC Sense 6.0 en duo-camera.

Qua design wijkt HTC niet af van de lijn die het heeft uitgezet. De kleuren Gunmetal Grey en Glacial Silver geven de aluminium unibody behuizingen een eigen look. De randen van de HTC One M8 zijn een stuk dunner geworden en de hoeken zijn nog meer afgerond.

Display

Het toestel heeft een 5 inch SuperLCD3 display meegekregen. Het display heeft een Full HD resolutie (1920×1080) wat uitkomt op een zeer nette 441 pixels per inch.

Boomsound

HTC heeft de One M8 voorzien van HTC Boomsound. De nieuwe smartphone moet bovendien 25% meer volume kunnen produceren dan haar voorganger. Dit komt door dubbele speakers en een nieuwe versterker in het toestel.

Chipset

De Android 4.4.2 KitKat smartphone heeft een Qualcomm MSM897AB Snapdragon 801 chipset met een quad-core 2.3GHz processor (2.5GHz voor de Aziatische markt)en een Adreno 330 GPU. Het geheel krijgt 2GB aan werkgeheugen mee en 16/32GB aan opslagruimte.

Camera

Aan de voorkant heef t de One M8 een 5 megapixel camera met groothoeklens meegekregen zodat je mooie selfies kunt schieten. Aan de achterkant zit een duo camera ultrapixel beeldsensor met dubbele LED flash. Filmen doet de camera netjes op Full HD.

HTC Sense 6

Met HTC Sense 6 gaat HTC de gebruikservaring van de One M8 nog verder aanpassen op dagelijks gebruik. Zo kun je een gesprek aannemen door het toestel simpelweg aan het oor te houden. Door twee keer te tikken schakel je het scherm aan (dit kenden we al van de LG G2) en kun je met swypes op het scherm snel naar apps schakelen.

orig_HTC M8_Dot_View_Case_GREY_1

Om de batterijduur te vergroten, introduceert HTC nu Extreme Power Saving Mode. Hiermee is de smartphone op één enkele acculading 14 dagen lang aan te houden. Wat HTC dan allemaal uitschakelt, staat helaas niet in het persbericht.

Beschikbaarheid

De HTC One M8 ligt vanaf 4 april in de schappen voor €699.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.