De Udoo begon ooit op Kickstarter, maar wordt nu door Conrad Nederland en België in gedragen. De UDoo is een development board zoals de bekende Raspberry Pi en het Arduino systeem. Toch is er een flink verschil. Udoo lijkt krachtiger en is bovendien geschikt voor gebruik als Arduino systeem. Vanaf de start heeft Udoo dus al veel te bieden.

De Udoo valt vooral op door haar dubbele CPU configuratie. Zo bevat het board een ARM Cortex-M3 processor voor wanneer je het systeem als Arduino board gaat gebruiken, terwijl er ook een snellere quad-core 1GHz Freescale CPU op ligt voor wanneer je Android op het ding installeert. Er zit zelfs een drietal GPU’s op met OpenGL ondersteuning en 1GB DDR3 werkgeheugen. Handig voor iedereen die zelf een game console gaat bouwen.

Qua aansluitingen zit je met de Udoo ook niet slecht. Je krijgt 2 USB 2.0 aansluitingen, een MicroSD kaartlezer, twee micro-USB aansluitingen met USB OTG ondersteuning en een HDMI aansluiting. Via een aantal aansluitingen op het board zelf zijn Arduino Shields te plaatsen om zo de functionaliteit nog verder uit te bereiden.

Wil je een snelle start maken met het board, zijn er kant en klare downloads voor Linaro Ubuntu, Android 4.2.2 (Jelly Bean), Debian Wheezy, Ubuntu Studio, Yocto, Debian, XBMC en Archlinux. Ook als je niet heel technisch bent, kun je dus snel een werkende computer bouwen op basis van deze Udoo.

Met een verkoopprijs van €149 is de Udoo een stuk duurder dan bijvoorbeeld de Raspberry Pi. Dat is niet vreemd, want hij is toch echt een heel stuk krachtiger. Hardware heeft nou eenmaal een prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.