GadgetGear.nl

Bosch en Mondelēz openen de aanval op Senseo en Nespresso

Bosch en Mondelēz zijn afgelopen week gestart met de Nederlandse uitrol van Tassimo. Een machine die zowel koffie als thee en warme chocolademelk kan zetten. Het idee is dat de Tassimo daarmee minimaal twee apparaten in onze toch al veel te kleine keukens gaat vervangen. Hoewel Bosch al langer bekendis van de keukenmachines, is Mondelēz […]

Bosch en Mondelēz zijn afgelopen week gestart met de Nederlandse uitrol van Tassimo. Een machine die zowel koffie als thee en warme chocolademelk kan zetten. Het idee is dat de Tassimo daarmee minimaal twee apparaten in onze toch al veel te kleine keukens gaat vervangen.

Hoewel Bosch al langer bekendis van de keukenmachines, is Mondelēz misschien een onbekende naam voor je. Mondelēz is de eigenaar van mooie merken als Milka, Jacobs, Velours Noir en Twinnings. Dit maakt de samenwerking tussen de twee interessant omdat je in de winkel cupjes van al deze merken kunt vinden.

Met dit assortiment gaat de Tassimo in één klap de concurrentie aan met Senseo (filterkoffie), Nespresso (Espresso), Dolce Gusto (Melkbereidingen / Nesquik) en Special.T.

Overigens heten de cups die het Tassimo systeem gebruikt T Discs. Deze cupjes bevatten alle bestanddelen die nodig zijn om een bepaalde warme drank te maken. Wanneer dat een cappuccino of andere melkbereiding betreft, bevat de cup geen melkpoeder zoals bij Dolce Gusto, maar gewone houdbare melk.

Een barcode op de T Disc voorziet de machine van alle informatie die nodig is voor de bereiding. Denk aan de hoeveelheid water, de ideale temperatuur en de brouwtijd. Natuurlijk is er het risico op smaakoverdracht. Laten we eerlijk zijn, we zitten niet op een vleugje koffiesmaak in de thee te wachten. Ook hier hebben de twee iets op bedacht, maar daar gaan ze in het persbericht niet op in.

De Tassimo T Discs en machines liggen nu in de winkel. Vanaf 90 euro haal je een machine in huis.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.