Windows Phone 8.1 krijgt notificaties en snelle acties

Na iOS, lijkt ook Windows Phone een stap dichter bij Android te komen staan. Microsoft lijkt het voornemen te hebben om een notificatie systeem aan Windows Phone 8.1 toe te voegen dat sterke gelijkenissen met dat van Android vertoont, maar toch net iets slimmer is.

Onder Windows Phone 8.1 worden notificaties netjes gegroepeerd, maar Microsoft geeft ontwikkelaars ook de mogelijkheid om notificaties te laten verlopen. Stel je hebt een notificatie vanuit het agenda van je smartphone, zal deze verdwijnen als de afspraak verlopen is. Zo voorkom je een berg oude meuk zoals onder iOS.

Net als bij Android, zal het notificatie scherm (Action Center genoemd) aan de bovenkant een aantal knoppen bevatten om snelle acties uit te voeren. Het gaat daarbij om het gemakkelijk aan of uitschakelen van bijvoorbeeld WiFi en Bluetooth.

De laatste update die via Winphollowers is gelekt, is de mogelijkheid om de batterij indicator van een percentage te voorzien. Zo kun je beter inschatten wanneer jouw smartphone zonder stroom zal zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram