Test: TYLT Powerplant (Powerbank)

Je hebt powerbanks en je hebt powerbanks, dat bewijst Tylt. De designers van dit Amerikaanse merk hebben met de Powerplant niet alleen een indrukwekkende naam voor hun powerbank verzonnen, maar het design is ook nog eens geniaal.

Unboxing

De Tylt Powerplant ontvang je samen met een Micro-USB kabel en een handleiding. De kabel kun je gebruiken om de Powerplant te laden, maar ook om een Android smartphone/tablet of accessoire via de USB aansluiting op de Powerplant te laden. Een tweede kabel zit in het design geïntegreerd.

3 Versies

Er zijn drie uitvoeringen van de Tylt Powerplant. Een 30-pins uitvoering voor oude iOS apparaten, maar natuurlijk ook een Lightning uitvoering voor modernere iOS apparaten. Daarnaast is er een Micro-USB uitvoering voor Android, Windows Phone, Blackberry en andere non-apple gadgets. Wij hebben deze laatste versie getest.

Slim design

Het design van de Tylt Powerplant is even simpel als geniaal. De Powerplant is namelijk een groot blok. Oké, dat past niet fijn in een broekzak. Waar. Daar staat tegenover dat dit blok wel een capaciteit heeft van 5.200mAh. Daarnaast kan hij tot 2.1 ampère uitsturen. Voldoende om een zware tablet heel snel op te laden. Tylt heeft er ook voor gekozen om de Powerbank van een lithium ion accu te voorzien zodat je hem met gerust hart regelmatig kunt herladen.

Tylt Powerplant Aansluitingen

De USB aansluitingen zitten allemaal veilig achter een rubber klep. Handig, want zo voorkom je dat er stof in komt. Stof is namelijk slecht voor aansluitingen. Aan de andere kant zit een grote knop. Deze druk je in om een indicatie te krijgen van hoe vol de Powerplant nog zit. Dit lees je af aan de LED's. Op onderstaande foto zie je dat hij driekwart vol zit.

Tylt Powerplant Status

Gebruik

Een powerbank is qua gebruik doorgaans een simpel product. Je sluit hem aan op je gadget, en je gadget wordt opgeladen. Toch loop je dan nog vaak te rotzooien met kabeltjes. Doordat de Powerbank standaard een ingebouwde Micro-USB kabel heeft (of een Apple connector als je één van de andere versies hebt gekozen), loop je niet meer te klooien. Moet ik toch mijn oude iPad even met het ding opladen, gebruik ik gewoon de USB aansluiting op de Powerplant. Lekker flexibel!

Tylt Powerplant Xperia Z1

Conclusie

Qua design doet de powerplant het leuk, maar functioneel is dit misschien wel de meest bruikbare powerbank die ik ken. De ingebouwde kabel is een geniale vondst en maakt de Powerplant een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • 3 Versies
  • Altijd een extra USB aansluiting
  • Slim design
  • Force capaciteit

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram